Utstillingen er Trondheim kunstmuseums (TKM) hyllest av Blekens virke som en av Norges mest fremtredende kunstnere – en retrospektiv utstilling i anledningen Blekens 90-års dag i januar i samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter:

– Do Not Go Gentle gir publikum en helt spesiell mulighet til å møte kunstnerens store produksjon og flere helt nye verk. Selv i en alder av snart nitti år trår ikke Håkon Bleken varsomt. Han holder med hvert nye bilde fast ved livet og raser mot mørket, heter det Henie Onstad Kunstsenters omtale av utstillingen.

Flere Bleken-arrangementer

Det vil i sammenheng med avslutningen av utstillingen arrangeres en rekke arrangementer på TKM Bispegata.

Lørdag 31.08 klokken 14.00. kan du bli med museumspedagog Karen Kjærsgaard på omvisning. Omvisningene er inkludert i inngangsbilletten.

For deg som ønsker å bli enda bedre kjent med Blekens verk arrangeres det på søndag 01.09 Finissage.

Utstillingen åpner 12 og kl. 13 vil det være spesialomvisning med museumspedagog Karen Kjærsgaard med tema; Bleken og symboler. Klokken 15 skal koret Cantare synge utstillingen ut.

– Cantares bidrag til utstillingens sluttpunkt et samspill av ulike kunstarter; – billedkunst, poesi, kor- og instrumental-musikk. Det fremføres/resiteres stoff av bl.a. Arne Nordheim, Arvo Pärt, John Tavener, Knut Nystedt med tekster av Yeats, Shelley, W. Blake, Karen Blixen, S. Mehren. D. Hammarskiöld. Det hele er spesialt valgt ut for å korrespondere med Blekens tanker og verk,  forteller Øyvind Kvarme, kommunikasjonsmedarbeider ved TKM Bispegata.

Bleken for barn

Hver måned arrangerer TKM Bispegata familiesøndag, og 01.09 vil det være med utgangspunkt i Blekens verker.

Det vil være en omvisning tilpasset barnefamilier, etterfulgt av et kreativt verksted. Fra TKMs nettsider:

– Sammen leter vi etter forskjellige malerier der Håkon Bleken har limt på både avispapir og biter av andre sine bilder. Kanskje finner vi en bit av en matpakke, eller en dame med prikkete kjole i et av maleriene? I verkstedet klipper og limer vi collager som vi maler oppå.

Verkstedet varer fra 12-15. Kom når det passer deg og bli så lenge du vil.
Aktivitetene veiledes av en museumspedagog og passer for alle.

Pris: 50,- for barn / 250,- for en familiebillett (inntil seks personer).