Kunsthall Trondheim åpner dørene og slutter med inngangspenger

Kunst: Fra og med 4. mars vil Kunsthall Trondheim tilby gratis inngang til utstillingene for alle besøkende.

Forslaget fra kunsthallens nye direktør, Stefanie Hessler fikk enstemmig tilslutning av styret og grepet er en del av kunsthallens planer om å skape et mer inkluderende miljø for alle.

Endringen trer i kraft 4. mars, 2020, med åpning av de to første utstillingene under ny regi: Jenna Sutela og Geocinema:

Sutelas utstilling undersøker kunstig intelligens gjennom skriptede koder og uforutsigbar atferd gjennom skulptur, video, nyproduserte fotogrammer og en app som ble utviklet av Serpentine Galleries, London og Moderna Museet, Stockholm.

Geocinemas utstilling utforsker distribuerte geosenseringsteknologier, som satellitter, mobiltelefoner og overvåknings- kameraer, som et planetarisk filmapparat gjennom videoer, en podcast og
referansemateriell.

Nytt inngangsparti

Da vil Kunsthall Trondheim også avduke sitt nyoppussede inngangsparti designet av studio nāv (Carl Fransson, Stockholm og Thomas Paltiel, Trondheim, med base i Stockholm). Studio nāv arbeider innenfor arkitekturens utvidede felt gjennom research og romlig design. Tidligere prosjekter inkluderer Veneziabiennalen, Moderna Museet i Stockholm, Storefront for Art and Architecture i New York og The MAK Center for Art and Architecture i Los Angeles.

– Resepsjonen vil ha et innbydende sitteområde, et bibliotek med referanselitteratur og en butikk hvor besøkende kan kjøpe bøker og andre verk lagd av kunstnere som stiller ut på kunsthallen, som edisjoner i begrenset opplag. I renoveringen har kontordøren blitt flyttet til baksiden av inngangen for å skape rom til et dedikert besøksområde i inngangen. Det omfatter også et nydesignet bakteppe, fargeidentitet og velkomstområde hvor besøkende møtes av kunsthallens verter, opplyser Stefanie Hessler i en pressemelding.