Det som i 2011 ble startet av den lokale musikkbransjen i Trondheim, har nå blitt et arrangement for hele den norske musikkbransjen. Neste helg fylles byen med 1000 konferansedeltakere fra Norge og utlandet.

– Vi har vokst oss større for hvert år og  venter over 7000 publikummere. Med over 100 konserter spredt på 10 ulike scener over hele byen, burde det være noe for enhver musikksmak, forteller festivalsjef Thomas Ryjord.

Festivalsjef Thomas Ryjord er mannen bak Trondheim Calling som i år arrangeres i byen for 7. gang.

Ifølge Ryjord er det størst forventning knyttet til de nye artistene. Mang en artist har hatt sin første spillejobb på Trondheim Calling.

Band som Highasakite, Bendik, Ine Hoem, The Fjords har alle hatt sitt gjennombrudd her, andre har fått platekontrakt og spillejobber som et direkte resultat av festivalen.

Artisten Ary, som førstkommende lørdag spiller konsert på Byscenen, hadde sitt store gjennombrudd på Trondheim Calling ifjor.

Vårt hovedformål er å feire ny norsk musikk, vise fram artister som er på vei mot et gjennombrudd og heve kompetansenivået innen norsk musikknæring.

Hovedarenaene ligger på Solsiden, Brattøra og nedre del av sentrum.

Nylig nedlagte Blæst har siden starten vært en av hovedscenene, men denne er nå erstattet med andre scener som Diskoteket, Avant Garden og Moskus, for å nevne noen.

Nytt av året er Olavskvartalet som egen «festival-landsby» , et tilskudd og en møteplass for deltakere, gjester og andre interesserte.

–Her skal vi fylle opp de tomme butikklokalene med ulike pop up steder, alt fra Bror Burger, Jacobsen & Svart, til nattklubber og festivalbar.

Image with visual paralax effect

Festivalsjefen oppfordrer byens musikkinteresserte til å bruke den nye festival-landsbyen som en møteplass og stoppested innimellom konsert-slagene.

–Her blir det masse plass for publikum å samles før og mellom og etter konsertene, og det er første gang vi kan samle så mye publikum på ett og samme sted i vinterkulda, sier Ryjord.

–Den aller største gleden er at publikum i byen har omfavnet arrangementet i så stor grad og er så nysgjerrig på ny musikk!

Vil du lage din egen festivalplakat og vinne festivalpass til deg selv og en venn? Vinneren kåres fredag 27. januar.

Årets program byr på mer enn 100 konserter til sammen i løpet av de tre dager festivalen varer.

Det hele starter neste fredag og varer til søndag.

–I tillegg til masse nye artister både fra Trøndelag og ellers i Norge byr vi i år også på mer etablerte navn som Sondre Lerche, Razika, Cloroform, Death By Unga Bunga og Kråkesølv.

I tillegg er Trondheimsband som Soup, Brutal Kuk og Amish 82 aktuelle med nye plater i år, og alle tre spiller hos oss, sier Ryjord.

Hva er høydepunktet for deg som festivalsjef?

–Den aller største gleden er at publikum i byen har omfavnet arrangementet i så stor grad og er så nysgjerrig på ny musikk!

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre