Tony Harnell gjenforenes med TNT når bandet skal inn i rockens æreshall

Kultur: Tony Harnell stiller på scenen i den klassiske besetningen når TNT mandag skal spille seg inn i rockens æreshall.

I Hall of Fame-seremonien, som foregår i Olavshallen i Trondheim mandag 16. september, opptrer Tony Harnell sammen med Ronni Le Tekrø, Morten «Morty Black» Skaget og Morten «Diesel» Dahl.

Billboard

Det var denne bandsammensetningen som sto bak «Tell No Tales»-albumet fra 1987, som havnet på Billboard-listen i USA, fikk Spellemannpris i klassen rock samme år, samt rotasjon på MTV med hitter som «10 000 Lovers (In One) og «Everyone’s A Star», melder Rockheim.

– Vi gleder oss veldig til å oppleve denne klassiske besetningen sammen på scenen igjen. Å formidle musikkhistorie på en slik levende måte til hele Norges befolkning, er en del av vårt mandat, sier direktør Sissel Guttormsen ved Rockheim.

Tony Harnell har hatt et sterkt av og på-forhold til TNT, og var vokalist i periodene 1984–1992, 1996–2006, 2012, 2013–2015 og nå senest 2016–2017.

Da innlemmelsen i Rockheim Hall of Fame ble kjent, sa Ronni Le Tekrø til NTB at han håpet å få med også «den andre Tony’en», britiske Tony Mills som overtok mikrofonen etter Harnell.

Mills er alvorlig kreftsyk, og skrev søndag på bloggen sin at han nå er hjemme igjen etter en ukes sykeopphold – og har fått rigget til et studio vis-à-vis sengen.

Under seremonien, der også Anita Skorgan og Finn Kalvik skal innlemmes, opptrer også artistkolleger som No. 4, Enslaved, TORA, Stage Dolls, Ole Paus, Silje Nergaard og Magnus Grønneberg.