– I dag, mandag 27. mai, passerte vi salget på tilsvarende tidspunkt for rekordåret 2016, og ligger samtidig langt foran salget fra 2017 og 2018. I det tidligere toppåret 2016 hadde vi blant andre Karpe Diem, Marcus & Martinus samt to utsolgte konserter med Patti Smith i Vår Frue kirke på programmet, heter det i en pressemelding fra Olavsfestdagene.

Ekstra spente i år

– Vi har vært ekstra spente på responsen i år. Derfor er vi veldig glade for at vi har rekordsalg til tross for den tøffe konkurransesituasjonen. Vi tror det først og fremst skyldes at vi har et godt og bredt program, sier Olavsfest-direktør Petter Myhr.

Han legger til at det er en kjensgjerning at større konkurranse enn noen gang tidligere gjør situasjonen krevende for alle arrangører. I sommer kan trønderne velge mellom toppartister på hele fem byfestivaler: Olavsfest, Trondheim Rocks, The Big Challenge, Pstereo og Festningen. I tillegg kommer mange store enkeltkonserter på Sverresborg og i Granåsen samt store, bynære festivaler som Stokkøya Festival og Steinkjerfestivalen.

– Vi oppleves som viktig

–  Vi er så heldige å ha et publikum som opplever Olavsfest som viktig. I tillegg til konsertene har vi årets  forvandlingstema, alle gratisarrangementene, Vestfrontmøtet og resten av det omfattende samtaleprogrammet. Vi har fått god respons på festivalavisa som kom 16. mai, og på et fantastisk plakatdesign av Håkon Gullvåg og Håvard Gjelseth. Folk responderer på den samlede kraften i det vi gjør, tror Myhr, som legger til at det fortsatt er mange billetter igjen å selge.

PS. Kun Åge og Gunnar med TrondheimSolistene i Nidarosdomen er utsolgt, alle andre arrangement har billetter igjen.

Et utvalg Olavsfestdagenes arrangementer i år: