– Vi selger bare litt over 200 billetter denne første gangen, og billettene går raskt ut. Dette er et prøveprosjekt, så får vi se om det slår an, sier Tor.

Vi møter han tidlig på morgenen, mens han rigger lokalet klart til en konferanse for en av byens større bedrifter.

Tor Schjølberg er bookingsjef på Kommandanten, Kristiansten festning.

Festningen arrangerer mange slike møter og mindre lukkede arrangementer, men denne uken blir altså det gamle kanonlageret åpnet opp for et annet type publikum.

– Etter at jeg begynte her spurte de meg om jeg ikke kunne prøve å få til noen konserter også, forteller Tor.

Han har jobbet med booking av artister i en årrekke i byen, først på Credo og siden på Moskus, hvor han fortsatt er involvert. Nå er Tor Schjølberg igang med et nytt prosjekt.

Først ut er altså Michael Krohn, frontfigur i Raga Rockers, ett av «de fire store» innen norsk rock.

Sammen med journalist Svein Mostad har Krohn nylig gitt ut bok med fortellinger fra et langt rockeliv, og fredagens konsert byr samtidig på boklansering av «The Raga Saga».

Michael Krohn har spilt en rekke ganger i Trondheim før, men det er første gang i et lokale av denne typen.

Les intervjuet med Michael Krohn her.

Som eventansvarlig på festningen arrangerer Tor Schjølberg både selskaper og møter, men nå skal også hans hovedinteresse for musikk få plass i nyjobben.

– Fredagens konsert blir den første her inne i lokalet som i sin tid var kanonlager, derav navnet Haubitz forteller Tor.

Verken hovedpersonen selv eller publikum vet helt hva de går til. Men alt ligger til rette for konserter i det mellomstore sjiktet, skal vi tro den erfarne konsertarrangøren.

–Dette blir en veldig annerledes opplevelse, og det gjelder å kjenne sin besøkelsestid, sier Tor.

Det gamle kanonlageret på Kristiansten festning har lenge vært brukt som selskapslokaler og til møtevirksomhet. Denne uka blir det også arena for konserter.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre