Musikere fra Trondheim spiller for 20 millioner TV-seere

Kultur: I dag og i morgen spiller de Trondheimsbaserte musikerne Eivind Rossbach Heier, Ole Rasmus Bjerke, Einar Heier og Anders Holmås konsert på Den norske ambassade i Kathmandu, og i Nepal Academy. Konserten overføres til 20 millioner TV-seere

– For fjerde år på rad har Den norske ambassade i Kathmandu invitert oss tilbake for å holde konsert i deres residens. Publikumet på disse konsertene er nordmenn som er bosatt i Nepal, kulturpersonligheter, politikere og andre ambassadører i Nepal. På denne konserten viser vi frem mye norsk musikk, vestlig klassisk musikk og nepalesisk folkemusikk. Det er en svært populær konsert, ettersom det er få eller ingen musikere fra den vestlige delen av verden som reiser til Nepal for å holde konserter. Derfor er den konserten en viktig del av det norsk-nepalesiske samarbeidet, samt at den konserten bringer folk fra hele verden sammen, opplyser musiker Eivind Rossbach Heier i en pressemelding-

– Fantastisk Norges-reklame

I Nepal Academy er musikerne del av en større konsert. Her skal blant annet et stort norsk-nepalesisk kammerorkester spille. Denne konserten er åpen og gratis for alle:

– Siden Nepal er et fattig land, er det flott å kunne invitere hele lokalbefolkningen til konsert, uavhengig av inntekt. Denne konserten skal i tillegg bli tatt opp av Nepals største nyhetskanal, News24. Det er femte gangen de tar opp konserten, og de pleier å sende den midt i beste sendetid, for omtrent 20 millioner TV-seere. Det er fantastisk reklame for Norge, ettersom som denne konserten når ut til så mange i Nepal, og i Nord-India, fortsetter Eivind Rossbach Heier.

Musikerne er til daglig utøvende musikere med base i Trondheim og Oslo. Einar Heier er bratsjist i Trondheim symfoniorkester, mens Eivind Rossbach Heier og Ole Rasmus Bjerke er freelance musikere, som i tillegg til egne prosjekter, er engasjert i det profesjonelle musikkmiljøet både i Trøndelag og i resten av Norge.