Museene i Sør-Trøndelag åpner dørene igjen

Kultur: Museene i Sør-Trøndelag (MiST) har vedtatt å åpne alle museene 13. juni: - Vi gleder oss veldig til å ta imot publikum, men velger en forsiktig linje, opplyser MIST.

Dette skjer etter at Helsedirektoratet har avklart at museene kan åpne for gjester så lenge den enkelte overholder de alminnelige smittevernreglene.

Det vil si at alle gjester som går på egen hånd kan komme på besøk. I tillegg til å holde avstand, ha god håndhygiene og hoste i armkroken, er oppfordringen fra museene at gjester som er syke eller er i karantene utsetter besøket.

For gruppebesøk og omvisninger som er å regne som arrangement blir regulert av de reglene som til enhver tid gjelder for det. Museene vil da registrere alle besøkende i tråd med smittesporingsreglene.

Gleder oss veldig

– Vi gleder oss veldig til å ta imot publikum, men velger en forsiktig linje. Når vi åpner skal vi tilby sikre omgivelser for både besøkende og ansatte. Vi skal gi god informasjon om hvilke regler som gjelder, ha særlig godt renhold og gjøre det enkelt med kontaktløs betaling. Så vil vi lage et skreddersydd sommerprogram, og håper at mange gjester prøver et museum de kanskje ikke kjenner fra før. Det vil bli et variert tilbud til ulike grupper, med særlig vekt på barnefamiliene i sommer, opplyser Nina Refseth, administrerende direktør i MiST, i en pressemelding.

PS. Museene i Sør-Trøndelag AS omfatter Rørosmuseet, Sverresborg Trøndelag folkemuseum, Norsk Døvemuseum, Trondhjems Sjøfartsmuseum, Ringve Musikkmuseum, Rockheim, Trondheim kunstmuseum, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Kystmuseet Museet Kystens Arv, Orkla Industrimuseum og Rindal skimuseum. Museene har i alt 25 visningssteder.