Lørdag 1. juni fylles Trondheims parker og gater av sang og musikk. Musikkfest, tidligere kjent som Musikkens dag, har i mange år blitt arrangert første lørdag i juni. Nå ser det ut til at det kan bli siste gang man kan ha muligheten til å oppleve gratis musikk på flere scener over hele byen på denne dagen.

Trondheim kulturnettverk som har vært pådriver for festivalen siden 1993 har varslet om nedleggelse, dersom det ikke dukker opp andre aktører som vil ta over arrangementet. Festivalen har hatt sin egen koordinator, i tillegg til en prosjektleder, siden 2007, men nå er det altså kanskje slutt.

På spørsmål om situasjonen rundt Musikkfests skjebne sier Willadsen:

– Når det gjelder videre drift, så har vi ingen som har tilbudt seg å ta det økonomiske ansvaret. Ennå. Vi i styringsgruppa håper jo at vi får være med på fortsettelsen av Musikkfest, for vi liker konseptet så godt.

Utendørs

Idéen om musikkfest er inspirert av den franske Fête de la Musique som ble startet i 1982. Noen av kriteriene har vært at mest mulig skal skje utendørs. Artistene skal opptre vederlagsfritt og det skal være gratis for publikum.

Kafe Skuret har vært med som både inne- og utescene under musikkfest fire av de fem årene de har drevet.

– Stort oppmøte, topp stemning og glade folk over hele linja. Og en fantastisk mulighet for mange artister! Musikkfest er et flott arrangement som kombinerer både ferske og veletablerte artister på en og samme scene. Vi har et bredt spekter i år, så jeg gleder meg til lørdag. Jeg skjønner at det er mye jobb, men jeg håper at noen noen nye koster tar over, sier Thea Nossen, «dronninga av Skuret».

– Vi gleder oss

For Töddla som skal opptre på Kafe Skuret på lørdag, er det første gang de opptrer på Musikkfest.

– Me synes at det er utruleg kjekt å få vere ein del av musikkmiljøet i trondheim og spele på ulike arrangement og barar i byen. Det er trist at det mogleg er siste gong musikkfest blir arrangert, men då må me berre gjere det beste ut av det.

På spørsmål om hvordan de skal gjøre det svarer de:

– Me gler oss til å gi publikum ein uforglemmelig halvtime fylt med fuzz, trommer, skimring og en attitudefylt vokal. Så det er nøyaktig det me skal gjer!»

Så da er det bare å glede seg!

PS: I år vil Musikkfest foregå på 15 ulike scener, både innendørs og utendørs. Fullt program og informasjon finner du her: https://www.musikkfesttrondheim.no/