Hun kaller seg ”klesantropolog”, er opptatt av klær som kommunikasjon, og har sine egne kleskolleksjoner under Lisedesign.

Siden 1985 har Lise Skjålk Bræk utformet uniformer for en rekke kjente bedrifter, bl.a Posten, Vinmonopolet, det gamle Televerket, og Britannia hotell, for å nevne noen.

Hun har også hatt store separatutstillinger i inn- og utland.

Lise Skjåk Bræk får Trondheim Kommunes kulturpris for 2017 innenfor det profesjonelle kunst – og kulturområdet. Foto: Carl-Erik Eriksson, Trondheim Kommune.

Lise Skjåk Bræk er også kjent for sine mange ulike festdrakter som hun lager på bestilling, tilpasset den enkelte kunde.

– En festdrakt fra meg skal være som en bunad, en drakt for livet, heter det på Lisedesign.no.

For sin innsats som klesdesigner gjennom mer enn femti år, tildeles Lise Skjåk Bræk Trondheim Kommunes kulturpris innenfor det profesjonelle kunst- og kulturområdet.

Ekte idrettsglede

Hvert år siden 1975 har Skandia cup hatt ansvar for en av de største fotballturneringene i Norge med ca 10 000 barn og unge som deltagere. I 2016 deltok hele 730 lag. Sportsklubben Freidig har vært hovedansvarlig i alle årene. Arrangøren ønsker å tilrettelegge for idrettsglede og å skape gode opplevelser for alle besøkende.

– Skandia Cup bidrar til å sette Trondheim på kartet, og er et satsings- og treningsmål for mange klubber i Midt-Norge og fra andre deler av landet, het det i juryens begrunnelse for tildelingen av årets kulturpris på fritidskulturområdet.

Begge prisene deles ut under Nyttårskonserten i Olavshallen 7.januar.