annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

En visenes mester har han alltid vært, Jan Eggum. For det godt voksne publikumet som fant veien til Fosenkaia denne kvelden, er han en artist de har fulgt siden ungdomstida. Selv om det også var spredte innslag fra den yngre garde på konserten.

Mannen med den lune humoren kom tett på publikum. Det er fordelen med scenen på Fosenkaia. Den er intim. Eggum fikk umiddelbar kontakt, som stilte med to instrumenter, seg selv og gitaren. Han hadde ikke noe problem med å få i gang  publikum da han åpnet med «På han igjen.» – et sikkerstikk.

Publikum (70 prosent ifølge han selv), sang villig vekk, i allsang på Fosenkaia.

Image with visual paralax effect

«Av dur er du kommet, til moll skal du bli. Nå er det like før vi skal ta den ned igjen, lovte han. Og det gjorde han, med publikumstekke og rause doser tørrvittig humor og anekdoter. Publikum fikk en reise gjennom utgivelsene fra Eggums morgen, og han holdt fansen i ånde fra start til slutt. I moll hentet han frem ‘Mor jeg vil tilbake’, ‘Ryktet rorteller’ og avsluttet med sin kanskje største moll-ballade: ‘En natt forbi’.

Driven ble holdt oppe med blant annet ‘På han igjen’, ‘Kor e alle helter hen’ og ‘Heksedans’
Ingen tvil om at Jan Eggum er en ubestridt mester i sitt fag og publikum var full av lovord etter en kveld i Eggums univers. Enkelte vi snakket med virket helt frelst. Ikke regnet det heller – det var bare kos og hygge på bryggekanten.

Image with visual paralax effect

Jan Eggum er en stor entertainer, og lyden var i tillegg god. En klar femmer på terningen. Sekseren uteblir fordi han går på rutine. Eggum vet eksakt hvilken knapp han skal trykke på for å få med seg sitt publikum. Dermed klarte han ikke helt å utfordre oss, til tross for at han fikk med seg publikum på allsang med ukjent låtmateriale.

Men de som var på Fosenkaia denne kvelden, de venter garantert på neste gang Eggum kommer tilbake. For det var tilløp til musikalsk magi på Fosenkaia i går.

Det er nok bare Jan Eggum som klarer å skape så mye godstemning av kjærlighetssorg, ensomhet og tungsinn. Og det er vel hemmeligheten bak en bemerkelsesverdig karriere som startet med spilling på en brun engelsk pub allerede i 1975.

SJEKK PROGRAMMET PÅ STORMFESTIVALEN HER