– Det er ingen grunn til å være redd for Jon Fosse

Kultur: Anne Marit Jacobsen nærer ingen frykt for Jon Fosse. Tvert om. 25 september leser hun fra diktsamlingen hans på Litteraturhuset i Trondheim.

-Det er ingen grunn til å være redd for Jon Fosse, sier skuespillerveteranen som har tolket Fosse på scenen en rekke ganger.

Nå gir Jacobsen ut bok med sine yndlingsdikt signert den snart 60-årsjubilerende dikteren og dramatikeren, under tittelen «Ro mitt hav».

Fosse har gitt ut en rekke diktsamlinger siden 1986, og har uttalt at det «bare er å lese dem», for «enten hører man den tause musikken, eller så gjør en ikke det».

Anne Marit Jacobsen har skrevet et forord til samlingen, der hun ifølge Samlaget forteller om sin opplevelse av Fosse dikterunivers. Selv har hun gjort seg bemerket med innsatsen i «Morgon og kveld» på Nationaltheatret, basert på hans 2000-roman.

Jon Fosse fyller 60 år 29. september og preger årets kulturhøst på flere plattformer: Det foregår tre ulike festivaler viet ham, han er et av hovednavnene under bokmessen i Frankfurt i oktober, og slapp første bind av sitt nye storverk «Septologien» tidligere i september.

To plater med tonesetting av diktene hans er også ute, med Hildegun Riise og Sandra Kolstad sentralt.