Naken-Jonas dømt til fengsel for grovt bedrageri av fem millioner kroner

krim: Tidligere styreleder i katalogselskapet Nummeropplysninga i Trondheim, Jonas Myrvold, ble dømt til fengsel for grovt bedrageri da saken ble behandlet på nytt i tingretten i dag.

Myrvold møtte til ny rettsak i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag formiddag – ett år etter at saken gikk for retten for første gang.

I september i fjor ble han dømt til fengsel for bedrageri i størrelsesorden fem millioner kroner, gjort i kraft av sin rolle som styreleder i katalogselskapet Nummeropplysninga AS som hadde kontorer i Fjordgata.

Dommen ble imidlertid opphevet på grunn av saksbehandlingsfeil, ifølge Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Myrvold er nå dømt til fengsel i to år og to måneder, der ett år og en måned ble gjort betinget med en prøvetid på fire år. Dommen medfører også inndragning av 595 506 kroner.

Vi holder åpent! Vår flotte luftige uteservering bader i sol, og inne er vi drillet på godt smittevern. Ingen champagne...

Posted by Troll on Tysdag 1. juni 2021

– Solgte verdiløst produkt

Det var TV 2 som først begynte å grave i forholdene rundt det omstridte selskapet 1801 Nummeropplysninga.

Jonas Myrvold hadde frem til da gjort seg særdeles bemerket ved å kaste klærne på TV Norge i det mange mente var tidenes kleineste realityserie: Nakendating-programmet Adam møter Eva. 

Katalogselskapet er dømt for å ha lurt kunder til å signere avtaler om oppføring i nettkatalogen 1801.no uten at de selv var klar over det.

Selskapets metode skal ha vært å be bedrifter bekrefte kontaktopplysningene Nummeropplysninga AS hadde på dem via en link, uten å opplyse om at de ved å gjøre det, samtidig bekreftet kjøp av en tjeneste.

Ifølge politiet er det registrert over 100 anmeldelser for bedrageri.

Datasikkerhetsekspert Chris Dale i NetSecurity AS har tidligere på oppdrag fra TV2 vurdert verdien av Nummeropplysningas katalogtjeneste, og konkluderte med følgende etter å ha sett på den tekniske oppbyggingen av nettsiden.

– Dette er ingen katalogtjeneste. De bruker en bloggmotor som prøver å ligne på en katalogtjeneste, men det er bare rot i siden, og umulig å finne bedriftene som står oppført via vanlig søkemotor som Google, sa han til TV2.

Spradet på byen med lommene fulle av tusenlapper

Myrvold var i denne perioden kjent for å være «storkar på byen» og var beryktet for å sprade rundt med lommene fulle av tusenlapper. Da det ble gjort razzia hjemme hos Myrvold ble det funnet 330.000 i cash.

Myrvold delte villig vekk bilder fra dyre reiser verden rundt og fra store fester på kjente uteplasser i Trondheim. Oppdateringene viste “fri flyt” av dyr champagne og generelt overdådig pengebruk. Det gikk i dyre gullklokker, reiser på første klasse og helikopterturer.

På flere av bildene poserte Myrvold foran plakater av filmen “The wolf of Wallstreet”, som også hang midt i katalogbedriftens lokaler.

Filmen handler som kjent om aksjemegleren Jordan Belfort, som i årevis levde et hemningsløst jetsettliv omgitt av penger, kvinner og dop. Pengene fikk han blant annet gjennom ren svindel, drevet frem av en salgskultur der man gikk over lik for å få kundene på kroken.

Dette skjedde samtidig som klagene strømmet inn mot selskapet.

Skal studere på BI

Da Myrvold i dag i retten ble spurt hva han tenkte om tiden etter soningen, uttalte han følgende ifølge Adresseavisen:

– Da blir det rett på BI for å studere finans og økonom, og jobbe litt på siden for å få livet til å gå, sa Jonas Myrvold.