Naken-Jonas dømt til fengsel for grovt bedrageri av fem millioner kroner

krim: Tidligere styreleder i katalogselskapet Nummeropplysninga i Trondheim, Jonas Myrvold, ble dømt til fengsel for grovt bedrageri da saken ble behandlet på nytt i tingretten i dag.

Myrvold møtte til ny rettsak i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag formiddag – ett år etter at saken gikk for retten for første gang.

I september i fjor ble han dømt til fengsel for bedrageri i størrelsesorden fem millioner kroner, gjort i kraft av sin rolle som styreleder i katalogselskapet Nummeropplysninga AS som hadde kontorer i Fjordgata.

Dommen ble imidlertid opphevet på grunn av saksbehandlingsfeil, ifølge Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Myrvold er nå dømt til fengsel i to år og to måneder, der ett år og en måned ble gjort betinget med en prøvetid på fire år. Dommen medfører også inndragning av 595 506 kroner.

– Solgte verdiløst produkt

Det var TV 2 som først begynte å grave i forholdene rundt det omstridte selskapet 1801 Nummeropplysninga.

Jonas Myrvold hadde frem til da gjort seg særdeles bemerket ved å kaste klærne på TV Norge i det mange mente var tidenes kleineste realityserie: Nakendating-programmet Adam møter Eva. 

Katalogselskapet er dømt for å ha lurt kunder til å signere avtaler om oppføring i nettkatalogen 1801.no uten at de selv var klar over det.

Selskapets metode skal ha vært å be bedrifter bekrefte kontaktopplysningene Nummeropplysninga AS hadde på dem via en link, uten å opplyse om at de ved å gjøre det, samtidig bekreftet kjøp av en tjeneste.

Ifølge politiet er det registrert over 100 anmeldelser for bedrageri.

Datasikkerhetsekspert Chris Dale i NetSecurity AS har tidligere på oppdrag fra TV2 vurdert verdien av Nummeropplysningas katalogtjeneste, og konkluderte med følgende etter å ha sett på den tekniske oppbyggingen av nettsiden.

– Dette er ingen katalogtjeneste. De bruker en bloggmotor som prøver å ligne på en katalogtjeneste, men det er bare rot i siden, og umulig å finne bedriftene som står oppført via vanlig søkemotor som Google, sa han til TV2.

Spradet på byen med lommene fulle av tusenlapper

Myrvold var i denne perioden kjent for å være «storkar på byen» og var beryktet for å sprade rundt med lommene fulle av tusenlapper. Da det ble gjort razzia hjemme hos Myrvold ble det funnet 330.000 i cash.

Myrvold delte villig vekk bilder fra dyre reiser verden rundt og fra store fester på kjente uteplasser i Trondheim. Oppdateringene viste “fri flyt” av dyr champagne og generelt overdådig pengebruk. Det gikk i dyre gullklokker, reiser på første klasse og helikopterturer.

På flere av bildene poserte Myrvold foran plakater av filmen “The wolf of Wallstreet”, som også hang midt i katalogbedriftens lokaler.

Filmen handler som kjent om aksjemegleren Jordan Belfort, som i årevis levde et hemningsløst jetsettliv omgitt av penger, kvinner og dop. Pengene fikk han blant annet gjennom ren svindel, drevet frem av en salgskultur der man gikk over lik for å få kundene på kroken.

Dette skjedde samtidig som klagene strømmet inn mot selskapet.

Skal studere på BI

Da Myrvold i dag i retten ble spurt hva han tenkte om tiden etter soningen, uttalte han følgende ifølge Adresseavisen:

– Da blir det rett på BI for å studere finans og økonom, og jobbe litt på siden for å få livet til å gå, sa Jonas Myrvold.