Det melder BBC , som skriver at loggen ble ført av politimennene som fikk i oppdrag å beskytte kvartetten fra hordene med skrikende, amerikanske fans som fulgte dem overalt.

De håndskrevne notatene fra de seks New York-politimennene er lagret som «besøket til sanggruppen Beatles». Gruppen skulle opptre både i fjernsynsprogrammet The Ed Sullivan Show og i Carnegie Hall, begge deler i februar 1964.

Blant annet kan man lese hvordan en politimann ble «dyttet ut av balanse» og skadd utenfor Plaza Hotel da han «prøvde å holde igjen den bølgende mengden».

Paul McCartney viser gitaren sin til programleder Ed Sullivan før showet i februar 1964. Det ble sett av 73 millioner amerikanere, noe som innebar at 60 prosent av landets TV-apparater var tunet inn på Sullivan-sendingen. Foto: AP

Loggens redningsmann er NYPD-betjenten Patrick Cassidy, som i 2013 lette på lageret i sitt politidistrikt etter loggbøkene.

– De rydder dem vekk og destruerer dem etter 50 år, så jeg lette opp februar 1964 og fant boken, som ville blitt destruert året etter, sier Cassidy til BBC.

Han forteller at faren Edward, også han politimann, var på jobb under Beatles-besøket og mintes dem som «velkledde og med pen oppførsel». De skal angivelig ha trodd at folkemengden utenfor hotellet var «på grunn av noen andre».

BBC skriver at Beatles lå på listetoppen i USA da de ankom, og forårsaket et hysteri ikke sett siden Elvis på 50-tallet. TV-showet ble sett av 73 millioner amerikanere.