Både Bendriss og Ali slo fast at de gledet seg stort til å se showet da de møtte pressen på vei inn til Edderkoppen scene i Oslo onsdag kveld.

– Jeg er her fordi jeg har veldig lyst til å møte dem. Jeg er veldig åpen for energier og jobber med energier selv, og vet hvordan det kan berøre mennesker, sier Bendriss, blant annet kjent som angivelig klarsynt i TV-serien «Fornemmelse for mord».

70-åringen, som selv har måttet tåle sin andel kritikk for sin virksomhet, mener det er tøft av prinsessen å stå gjennom stormen slik hun gjør.

– Jeg mener kritikken mot henne har vært urettferdig. Skal man komme med kritikk, bør den være saklig. Men det at prinsessen velger å stå i det tross så mye motstand, skal vi ta av oss hatten for, sier 70-åringen.

– Tråkker over grenser

Ali, som er ateist og ikke tror på verken religion eller sjamanisme, er enig i at kritikken mot prinsessen har gått for langt og tidvis minner mer om mobbing. Han setter dog spørsmålstegn ved beslutningen om å bruke prinsessetittelen i denne sammenhengen.

Image with visual paralax effect

Zahid Ali ankommer foredraget med prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett på Edderkoppen onsdag kveld. Foredraget er utsolgt. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

– Hun tråkker over noen grenser for hva man burde melke prinsessetittelen for, og jeg reagerer på at hun bruker det i business-sammenheng på denne måten, sier han.

42-åringen er skeptisk til substansen i foredraget, og sier han primært håper på å bli underholdt av det som foregår i salen.

– Jeg føler at det som kommer til å skje der inne i dag er mye av det samme jeg holder på med, altså humor rett og slett. Jeg håper jeg får le masse, jeg gleder meg veldig, har også bedt om å få plass litt lenger bak så jeg ikke ler for høyt og forstyrrer, sier han.

Komiker og performancekunstner Shabana Rehman og yoga-profilen Vibeke Klemetsen dukket også opp for å se foredraget, men stoppet ikke for å snakke med pressen. Hovedpersonene Durek Verrett og Märtha Louise snek seg inn bakveien.

Shabana Rehman ankommer foredraget med prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett på Edderkoppen onsdag kveld. Foredraget er utsolgt. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

Ingen fra kongehuset

Showet har vært utsolgt i god tid før det gikk i gang klokken 19 onsdag. Ingen fra kongehuset var imidlertid blant dem som hadde kjøpt billett.

Kommunikasjonssjef ved slottet, Guri Varpe, avviste i en tekstmelding til VG onsdag at representanter fra Slottet og kongefamilien har vært til stede, eller vil være til stede under foredrags- og workshopturneen til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett.

Det til tross for at Slottet forrige uke varslet at de ville føre dialog med prinsessen rundt hennes tittelbruk og næringsvirksomhet.

(©NTB)

andreas.lof@ntb.no

Bilde: tdc29dc2
TV-personlighet og angivelig klarsynt Lilli Bendriss møtte opp for å se «Prinsessen og Sjamanen» på Edderkoppen scene i Oslo. Hun er glad for at Märtha Louise setter alternativ behandling på dagsordenen. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix.
Bilde: tdc29f02
Komiker Zahid Ali er skeptisk til sjamanisme og sier han vil se prinsesse Märtha Louise og kjæresten Durek Verretts foredrag for å bli underholdt. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix.
Bilde: tdc29f70
Shabana Rehman ankommer foredraget med prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett på Edderkoppen onsdag kveld. Foredraget er utsolgt. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix
Bilde: tdc29f7d
Vibeke Klemetsen ankommer foredraget med prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett på Edderkoppen onsdag kveld. Foredraget er utsolgt. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix.
Bilde: tdc29f20