Forrige fredag slapp Eilish sitt første album «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» – og mottakelsen har vært spektakulær.

Fredag kveld går både albumet og singelen «Bad Guy» til hver sin førsteplass på Norges offisielle hitliste, VG-lista.

Eilish troner også på førsteplass i Storbritannia, Irland, Sverige, New Zealand, Belgia og Nederland, og flere forventes i løpet av de neste dagene, skriver VG.

Debutplaten til 17-åringen setter rekord i Storbritannia, der Eilish er den yngste kvinnelige artisten noensinne som topper den britiske albumlisten. Forrige rekordholder var Joss Stone, som i 2004 var to måneder og ti dager eldre enn Eilish da hun gikk til topps.

Chart Data melder at «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» har det sterkeste førsteukesalget for en debutplate siden Lana Del Reys «Born To Die» i 2012. De melder også at de fire største nåværende digitale artistene i verden er kvinner: Billie Eilish, Blackpink, Ariana Grande og Lady Gaga.

I USA forventes det at albumet vil toppe Billboard-listen når den offentliggjøres søndag, skriver VG.

På Spotifys globale låtliste har Eilish nå tre av de fem mest populære sangene, og ytterligere fire på topp 20.

17-åringen debuterte med singel i 2016, og karrieren skjøt for alvor fart med Khalid-samarbeidet «Lovely» i 2018. Denne og singelen «Bored» var begge med i Netflix-serien «13 Reasons Why».