Innlegget er skrevet av fotograf Øyvind Blomstereng.

Dette kan dessverre bli fortellingen vi skal formidle til kommende generasjoner og alle de som finner veien til Trondheim av en eller annen grunn.

For blir det sånn at ordføreren og hennes medsammensvorne får det slik de vil, så setter vi opp en bauta i front av det som skal bli det nye Trondheim spektrum!

Og den bautaen skal innrisses med navnene på de som besluttet dette, sånn at de til evig tid ikke skal bli glemt for å ha gjort tidenes største tabbe!

Og Rita Ottervik, navnet ditt skal stå øverst.

Jeg er fortvilet over hvor lite fremtidsrettet enkelte politikere er, og særlig når vi nå kan stoppe opp, og tenke ut løsninger som kommer byens befolkning til gode med en ny messe/storhall liggende et helt annet sted enn Nidarø!

Midt i smørøyet av Trondheim så skal altså Dora 3 bygges hvis ordføreren og hennes medsammensvorne får det som hun vil. Og navnet Dora 3 er veldig passende med tanke på hvor skrekkinngytende dette bygget vil fremstå som.

Det styggeste og største bygget jeg noen ganger har sett. Jeg begynner å lure på om dere sitter og røyker sokker og lager store bygninger av legoklosser og i røykskyen synes at ”dette blir jo helt knall!”

Og kommer denne monster-hallen på plass, så er jeg veldig sikker på at den vil fremstå som en verkebyll i ettertid for de politikere som besluttet dette.

En monster-hall som gir byen varig mén. For vi vil gremmes!

Har ikke ordføreren og de medsammensvorne gangsyn? Hva med å forplikte seg til byens befolkning i stedet for å forplikte seg til noen innledende kamper i håndball-EM?

Hva med å tenke på Trondheim, og for hvordan Trondheim skal fremstå når vi ser 50 til 100 år frem i tiden?

Det er mange som sier klart og tydelig i fra at dette er ikke Trondheim tjent med. Politi- og brannetaten roper varsku! Fremstående kulturpersonligheter roper varsku! Professorer ved forskjellige fakulteter på NTNU roper varsku! Byantikvaren roper varsku! Byens befolking roper varsku! Mange (fornuftige) politikere roper varsku!

Se til andre byer i Norge, se på hva de gjør andre steder i verden! De legger slike haller utenfor bykjernen! Der det er infrastruktur til å ha slike haller. Derfor bør det ringe noen bjeller i hodet til dere som styrer byen!

Og hvorfor snakker dere ikke mer om prislappen for det som planlegges på Nidarø? 450 millioner. Det er kun for bygget!

Pluss på det dobbelte så har du fått gjort noe med Klostergaten og kanskje ei ny bru over fra Ila som tvinges frem for å løse trafikale problem. Vi snakker helt sikkert om 1 mrd. kroner. Så er vi kanskje i nærheten av det som vil bli sluttregningen.

Og en siste ting. Den dagen det er trafikk-kork pga. et stort arrangement på Nidarø, er en dårlig dag å bli syk på hvis du må til en hasteundersøkelse til det som skal bli den nye legevakten. For den vil jo ha adresse Mauritz Hansens gate 4. Og det er på veien ned mot Nidarø som jo dere sikkert vet…?

Jeg ber dere innstendig om å snu i saken  Og vær stolt over å gjøre det! Da får dere den tilliten dere fortjener!