PS. Innlegget ble først publisert på Kystlagets FB-gruppe og er gjengitt med tillatelse fra Amanda Hausken. 

Ville bare offentlig takke alle dere som har stått opp for meg i den siste tida – det har vært veldig vanskelig å takle så mye uforventet konflikt og motgang fra enkelte personer og jeg har ofte vært lei meg fordi jeg absolutt ikke ønsket å utløse negative følelser.

Det gjaldt noen treseter som jeg midlertidig hadde skrudd på toftene ombord på Åfjordsbåten min, siden den utenfor Kystlaget har blitt min sommerjobb i studietida.

Målet var å formidle kystkultur på en levende måte, ved å tilgjengeliggjøre båten min for alle – også de eldre som kanskje har behov for en ryggstøtte når de sitter ombord, eller ikke minst mennesker som ikke er like sjøvante som oss.

Image with visual paralax effect

Bildet viser de omtalte setene, og ble tatt ta Amanda Hausken døpte Åfjordsbåten sin nede på Fosenkaia tidligere i år. 

Jeg ble over lengre tid trakassert muntlig, truet med bortvisning fra flytebrygga (der jeg er andelseier og leietaker) og anklaget for å ha brutt vedtekter, noe jeg etter å ha lest dem var uenig i. Da jeg utallige ganger ba om en skriftlig beskjed slik at jeg hadde noe offisielt å forholde meg til kom det klart frem at det ikke var ønske om å håndtere saken offisielt, verken fra styret eller flytebryggeleder. De bare sa til meg at jeg skulle «slutte å være så vrang og bare gjøre som de sier, så skulle jeg ikke bli bortvist».

Da jeg etter lengre tid med etterfølgelse på telefon og personlig på kaia endelig fikk svar på min skriftlige forespørsel om en offisiell uttalelse fra styret, var det igjen bare snakk om at jeg måtte endre min båt uten noe konkret juridisk grunnlag som støttet dette. De midlertidig påskrudde setene var langt ifra en ombygging av båten min, samtidig som jeg ser at faktisk ombygde/semitradisjonelle båter kunne ligge ved flytebrygga uten at det var et problem.

Image with visual paralax effect

Likevel vil jeg herved for fredens skyld takke ja til småbåtgruppas veldig løsningsorienterte og velvillende tilbud om å sammen bygge om setene, til tross for at det ikke ligger noen juridisk grunn til at jeg skulle måtte gjøre dette.Men saken ga meg likevel en bitter ettersmak, rett og slett fordi styret tillater og deltar i urettferdig behandling av kystlagsmedlemer i forhold til utydelige tolkbare vedtekter.

Brutt sammen i tårer

I tillegg har det i løpet av de siste par månedene blitt veldig ukomfortabelt å være på Fosenkaia ettersom jeg har blitt ropt til, skjelt ut og trakassert av enkelte medlemmer helt til jeg har brutt sammen i tårer flere ganger. Og det at de personlig ikke likte noen seter på båten min ble brukt som unskyldning til å være stygg med meg.

Da jeg fortalte det til styreleder Egil Eide ble det bare ignorert, og han fortsatte å snakke om setene som om dette var det store problemet og ikke måten jeg ble behandlet på.

Jeg anser ikke setene som problemet her, og går med på å endre dem selv om jeg ikke må for fredens skyld – men ulik behandling av medlemer i forhold til vedtekter og ikke minst trakassering synes jeg er veldig negativt.

Image with visual paralax effect

Det burde ikke være slik i et ellers fantastisk miljø som Kystlaget, at ledelsen ignorerer problemer og folk trues med bortvisning for ubetydelige ting bare fordi enkelte styremedlemer ikke liker en. Derfor ville jeg med dette si noe offentlig, til fellesskapet her i Kystlaget – for at rettferdighet, transparens og ikke minst et inkluderende miljø kan skapes for alle medlemmer.