Innlegget ble først publisert på Rita Otterviks Facebookprofil

Jeg er rett og slett forbannet. Utsendelsen må stoppes.

Dette bildet er fra 5. juni. Da var Taibeh redd for utsendelse og fortvila over usikkerheten og frykten for å bli sendt til Kabul istedet for å studere på NTNU. I dag ble marerittet virkelighet.

LES MER:

Over 1000 mennesker gikk i fakkeltog i kveld

– Ingen framtid for meg og mine brødre i Kabul

– Menneskelige hensyn bør veie tyngst

Familien Abbasi fra Trondheim er nå i ferd med å bli uttransport til Afganistan. Denne familien har bodd i Trondheim siden 2012 der familien er blitt en del av lokalsamfunnet.

Allerede i mars 2018 ble det sendt en uttalelse fra gruppelederne fra Ap, MDG, SV,V , KrF og SP i Trondheim med følgende innhold: «Vi mener at UNE i denne saken bør la de menneskelige hensyn veie tyngst. Familien Abbasi yter et positivt bidrag til det norske samfunnet, det bør vi verdsette i stedet for å sende dem til en usikker og utrygg framtid i et fremmed land».

– Må gjøres om

Jeg ber om at statsrådene bidrar til å endre politikken slik at saker som dette løser seg ved at menneskelige hensyn veie tyngst. Dette er unge mennesker som aldri har vært i landet de skal sendes til og som er godt integrert i det norske samfunnet. Det er et stort lokalt engasjement i saken og flere tusen mennesker har vist familien sin støtte gjennom aksjoner og støttemarkeringen.

Familien må få fortsette å leve sine liv i Trondheim og politikken må endres slik at vedtaket kan gjøres om.