Hele verden er for tiden i en krevende situasjon ingen kunne ha forestilt seg for bare noen uker siden. En situasjon som oppleves helt uvirkelig for oss alle sammen, der vi har fått hverdagen vår snudd helt på hodet. Alle bidrar på sin måte så godt de kan for å få kontroll på et virus som sprer seg som ild i tørt gress.

Spesielt helsevesenet har fått utfordret seg. Et helsevesen, både i privat og i offentlig sektor, som jobber natt og dag for at verden etter hvert skal kunne normalisere seg igjen fortjener vekten sin i gull og mere til. Jeg blir derfor så ufattelig provosert når Trondheim`s ordfører går ut i media og nærmest beskylder vikarer fra innleide bemanningsbyrå for å være «et problem» da det er påvist smitte hos noen av dem.

De bemanningsbyråene det refereres til er godkjente byråer. Godkjent av Trondheim kommune. Trondheim kommune er helt avhengige av innleide vikarer. Det har de vært i flere tiår og vil fortsette å være det i årene som kommer. Å tro noen annen vil være som å tro på julenissen.

Ønsketenkning er en ting – realitetene en helt annen. Trondheim kommune, med ordføreren og Garåsen i spissen, burde virkelig vært glad for at de har muligheten til å benytte vikarer i hjemmetjeneste, sykehjem og helsehus.

Hvordan i all verden skulle kommunen ellers ha klart å holde hjulene i gang? Alle vet at det ikke hadde vært mulig. Om de bemanningsbyråene som har anbudet plutselig strakte hendene i været og sa at «nå må dere klare dere på egen hånd»…hvordan tror dere det ville ha gått?

Til slutt en liten digresjon: Når ansatte i hjemmetjenesten ruller munnbindet opp som om det er solbriller, for så bare trekke dette ned over munnen igjen ved neste besøk til ny bruker….Da har de virkelig ikke forstått hvordan munnbind skal benyttes og kan umulig ha fått opplæring av sin arbeidsgiver, Trondheim kommune, i forsvarlig bruk av smittevernutstyr.