Det blir en tiende sesong av «The Walking Dead», kunne TV-selskapet AMC melde i februar. Herfra er det gitt grønt lys til en tiende sesong, ifølge et kort klipp som er publisert på sosiale medier.

Vi holder åpent! Vår flotte luftige uteservering bader i sol, og inne er vi drillet på godt smittevern. Ingen champagne...

Posted by Troll on Tysdag 1. juni 2021

Flere gode nyheter

Og nå kommer det flere gode nyheter til zombiefansen: Skuespilleren Dave Bautista har takket ja til å spille en av hovedrollene i regissøren Zack Snyders kommende zombiefilm, «Army of the Dead», melder Hollywood Reporter.

Den tidligere fribryterstjernen Dave Bautista har utmerket seg i filmer som vektlegger action, som «Guardians of the Galaxy» og «Spectre». «Army of the Dead» blir ikke noe unntak. I Snyders film skal Bautista spille lederen for en gjeng leiesoldater som planlegger et ran under en zombieinvasjon i Las Vegas.

Filmen forventes å få premiere på strømmetjenesten Netflix neste år.

Mange mener Danny Boyle gjenopplivet zombiene med «28 dager senere» i 2002. Siden har det i alle fall eksplodert med råtnende monstre på TV- og film. Will Smith kjempet eksempelvis en prisverdig kamp i «I am Legend» i 2007. I 2010 tok det helt av med TV-serien «The Walking Dead». Zombiene kom i horder i Brad Pitts zombieapokalypse «World War Z» i 2013, og her hjemme har også de famøse nazi-zombiene i «Død snø», samt TV-serien om «ZombieLars», gitt blod på tann.

Eksplosjonen av zombiefilmer på 2000-tallet speiler alt fra frykt for virus, bioteknologi og terror. Og zombiefilmenes forkjærlighet for kjøpesentre blir av mange sett på som en kritikk mot forbrukskulturen.