Det blir en tiende sesong av «The Walking Dead», kunne TV-selskapet AMC melde i februar. Herfra er det gitt grønt lys til en tiende sesong, ifølge et kort klipp som er publisert på sosiale medier.

Flere gode nyheter

Og nå kommer det flere gode nyheter til zombiefansen: Skuespilleren Dave Bautista har takket ja til å spille en av hovedrollene i regissøren Zack Snyders kommende zombiefilm, «Army of the Dead», melder Hollywood Reporter.

Den tidligere fribryterstjernen Dave Bautista har utmerket seg i filmer som vektlegger action, som «Guardians of the Galaxy» og «Spectre». «Army of the Dead» blir ikke noe unntak. I Snyders film skal Bautista spille lederen for en gjeng leiesoldater som planlegger et ran under en zombieinvasjon i Las Vegas.

Filmen forventes å få premiere på strømmetjenesten Netflix neste år.

Mange mener Danny Boyle gjenopplivet zombiene med «28 dager senere» i 2002. Siden har det i alle fall eksplodert med råtnende monstre på TV- og film. Will Smith kjempet eksempelvis en prisverdig kamp i «I am Legend» i 2007. I 2010 tok det helt av med TV-serien «The Walking Dead». Zombiene kom i horder i Brad Pitts zombieapokalypse «World War Z» i 2013, og her hjemme har også de famøse nazi-zombiene i «Død snø», samt TV-serien om «ZombieLars», gitt blod på tann.

Eksplosjonen av zombiefilmer på 2000-tallet speiler alt fra frykt for virus, bioteknologi og terror. Og zombiefilmenes forkjærlighet for kjøpesentre blir av mange sett på som en kritikk mot forbrukskulturen.