Nå skal nemlig «Snabba Cash»-universet til forfatteren Jens Lapidus (hovedbilde) bli ny originalserie i seks deler på strømmetjenesten. Lapidus er selv med på å utvikle serien sammen med manusforfatter Oskar Söderlund.

Historien utspiller seg ti år etter den opprinnelige «Snabba Cash»-filmtrilogien. Ifølge serieprodusentene er hangen til status og penger sterkere enn noensinne. Men samtidig er både jetsetverdenen og de kriminelles verden blitt enda mer brutal, kaotisk og hensynsløs.

«Når disse to verdener kolliderer, vil lojalitet, vennskap og forretningspartnere bli testet i den evige jakten på raske penger», heter det. Innspillingen begynner i Sverige neste år.

Jens Lapidus, som også er eksekutivprodusent for Netflix-serien, skal ha lengtet etter en fortsettelse på historien, som han bokdebuterte med i 2006.

– Historiene er fremdeles episke, men skildrer også vår tid i et ufiltrert lys, sier Lapidus i en uttalelse.

Alle tre romanene i hans såkalte Stockholm Noir-serie, utkommet i årene 2006 til 2011, ble filmatisert. Filmtrilogien hadde premiere fra 2010 til 2013, og skaffet hovedrolleinnehaver Joel Kinnaman hans internasjonale gjennombrudd.

Det er SF Studios, som også stod for de svenske filmene, som skal produsere «Snabba Cash»-serien for Netflix, ifølge Hollywood Reporter.