Det melder BBC , etter at påtalemyndigheten i forrige uke frafalt saken mot Smollett, der han var tiltalt blant annet for å ha løyet om et rasistisk overfall sist vinter.

Men de ville ikke betale tilbake kausjonen på 10.000 dollar som Smollett stilte med. I kjølvannet fikk «Empire»-skuespilleren dessuten syv dager på seg til å betale et krav på 130.000 dollar, som skal dekke etterforskningsutgiftene byen har hatt på saken.

Jussie Smollett, som hele tiden har fremholdt at han er uskyldig, betalte ikke i tide. Torsdag gikk fristen ut, og nå vil et sivilt søksmål bli tatt ut. Lovavdelingen i Chicago by opplyser at det vil skje «i nær fremtid».

Onsdag fikk Chicago en ny ordfører, Lori Lightfoot, som tiltrer 20. mai. I seiersintervjuet uttalte hun til MSNBC at hun ønsker en bedre forklaring på hvorfor tiltalen ble frafalt.

– Vi kan ikke skape inntrykk av at dersom du er rik eller berømt eller begge deler får du én type rettferd, og for alle andre er det noe mye tøffere, sa Lightfoot, som ifølge New York Times er første kvinnelige afrikansk-amerikanske og åpent homofile ordfører i Chicago. Hun er også jurist og tidligere aktor.

BBC Newsbeat har kontaktet representanter for Jussie Smollett for å få en kommentar.

[email protected]

Bilde: tdbbe5a0
Chicago by vil saksøke Jussie Smollett for å få igjen etterforskningsutgiftene, siden påtalemyndigheten fremdeles tror han er skyldig i å ha fingert et overfall på seg selv. Og nå lover en nyvalgt ordfører at hun vil se på hvorfor tiltalen på frafalt. Foto: Reuters