– Ingen later noensinne til å finne deg attraktiv på skjermen dersom du er en større størrelse, sa Corden da han medvirket i David Tennants podkast.

Ifølge BBC påpekte han at slike skuespillere blir castet som «den gode» og morsomme vennen til noen som er attraktiv.

At den populære programlederen selv ble ekskludert fra slike roller, i sin tid ansporet ham til å skrive «Gavin & Stacey» – en komiserie som hadde premiere i 2007.

Et par år før hadde han stått på scenen i Royal National Theatres oppsetning «The History Boys» sammen med syv andre unggutter i samme alder, og på samme sted i karrierene.

– Så godt som hver dag kom tre-fire av disse guttene med massive filmmanus under armen, forteller Corden, som selv ble tilbudt «et hett manus» sammen med to av medspillerne.

– De begge fikk tilsendt manus for hovedrollen, og jeg fikk et to siders manus for å spille en fyr som jobbet i kiosken. Jeg følte virkelig at folk var slik: «Vi synes du er ganske god, det er bare fordi du ser slik ut».

James Corden sammenligner det med at om underholdningsverdenen hadde vært et stort, festdekket bord, ville folk som ham fått beskjed om at det ikke var ledig plass.

– Jeg tenkte at om ingenting skjedde, så skal jeg forsøke å fikse det på egen hånd, sier Corden. Resten er TV-historie.