dødsannonsen heter det at familien i stedet for blomster ønsker en donasjon, som ifølge minnesiden skal gå til Nasjonalforeningen for folkehelsen – demens- og alzheimerforskning. Til VG opplyser manager Lisbeth Wiberg at de ønsker å støtte en god sak.

Jon Skolmen døde torsdag 28. mars – ifølge dødsannonsen med de nærmeste rundt seg og med jazz på radioen.

Skolmen har som en av Norges aller kjæreste artister underholdt store og små i over 40 år, og har vært å se på TV, film og revyer i både inn- og utland. Han var onkel til Hege Schøyen og Anne Ryg, og far til Christian og Tine Skolmen.

Debuten som filmskuespiller kom i 1980 i filmen «Selskapsreisen», som ble folkekjær både i Norge og Sverige. Der spilte han sammen med svenske Lasse Åberg, i et samarbeid som fortsatte i «Selskapsreisen 2» og flere filmer.

I tillegg til filmkarrieren var Skolmen i mange år ansatt i NRK, der han huskes for blant annet barneprogrammet «Jon med skrivemaskinen». I 1976 vant han sammen med Trond Kirkvaag både Gullrosen, Chaplinprisen og presseprisen i Montreux. Senere generasjoner kjenner Skolmen som blånissen Mjøltyt i «Jul i Blåfjell», samt fra «Julekongen».

(©NTB)