– SLAGET OM MONSTERHALLEN ER IKKE TAPT

Byutvikling: Med 36 mot 31 stemmer vedtok Trondheim bystyre at storbyhallen skal ligge på Nidarø.

– Arbeiderpartiet mener at vi kun har ett alternativ for en ny storbyhall: Nidarø. Den nye hallen skal bygges på parkeringsplasser, det vil ikke bli mindre grøntarealer enn i dag. Selvsagt er det utfordringer, men dette skal vi ta tak. Det står 300 mennesker som står i fare for å bli permittert, hvis vi utsetter denne saken. Er vi villige til å ta dette ansvaret, sa Arbeiderpartiets Ferhat Güven under bystyrets behandling av saken.

– Byen, idretten, og publkum trenger storhallen. Og vi kan ikke løpe fra vår forpliktelse til å arrangere EM i håndball. Det er et spørsmål om moral, uttalte KRFs Geirmund Lykke under bystyrets behandling av saken.

Kunstner, filmskaper og Øya-beboer Yngve Zakarias er en av dem som har engasjert seg sterkt i saken denne høsten, og tok initiativet til en demonstrasjonen utenfor rådhuset i ettermiddag:

– Dette er et være eller ikke være for Nidarø og Øya, sier han.

Stein Thue er en av ildsjelene i aksjonen for å stanse utbyggingen på Nidarø. Både han og Zakarias mener at slaget ikke er tapt:

–Fortsatt er det viktige vedtak som skal gjøres. Bystyrets sluttbehandling av reguleringsplanen for hele området skjer først den 16. februar neste år, så slaget er ikke tapt, sier han.

–Det er jo åpenbare utfordringer særlig med hensyn til trafikksituasjonen på Nidarø, og hvis disse ikke lar seg løse kan også Ap snu i saken, sier Thue.

Lagre

Lagre

Lagre