– Elgseter bru må bli bilfri

Byutvikling: Professor i byforming ved NTNU hevder bilfri midtby er utopisk, men mener Elgseter bru må bli bilfri.

– Bilfri midtby er utopi. Totalt urealistisk. For de aller fleste er Midtbyen er stedet man handler. Funksjonshemmede, vareleveranser, renhold, drosjer. Nei, bilfritt blir det ikke. Vi dreper Midtbyen hvis vi gjør den bilfri, men vi bør ikke kjøre gjennom den, Tor Medalen til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Foto: Ntnu

Professoren sparker dermed opp ballen til folkemøtet om byutvikling som arrangeres på Byscenen i kveld.

Møtet som har fått navnet «Kampen om Trondheim» tar for seg fremtidens trafikkutvikling i Trondheim.

Han mener det ikke er tatt tøffe nok valg hvis man skal ha en superbuss som fungerer.

– Tankegangen var en gang, og kalles fortsatt «bus rapid transit» Men med svak prioritering er det ikke super nå. Det kan bli om noen år, og jeg har blant annet sagt at privatbilen ikke kan kjøre over Elgeseter bru om noen år. Det er rett og slett ikke plass, sier  Medalen til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR).

En utvidelse av Elgseter bru mener han ikke er gjennomførbart på grunn av fredningsbestemmelser.

Liker gågater

Medalen mener også at langtidsleie av parkering til de som jobber i Midtbyen bør fjernes til fordel for korttidsparkering:

– Alle butikker trenger kunder, og det er bedre med ti enn én kunde som tar opp en parkeringsplass. Men gågatesystemer kan gjerne utvides. Vi kunder liker gågater, og det ligger allerede gode kommunale planer på den biten. Det er egentlig bare å sette i gang, sier han til avisen.