Topp ti billigste biler i verden

bil: Er du i markedet for en billig bil? Her har du en oversikt over verdens billigste biler

Hvis det er tilfelle, er du på rett sted. Vi skal dekke alt når det gjelder å gi deg riktig informasjon om den billigste bilen i verden. Å få en skikkelig avtale kan spare deg for tusenvis av krone. Penger som du kan bruke på noe mer tilfredsstillende og noe som vil virke som en bedre investering for pengene dine. Vi vil ikke dømme deg hvis du bestemmer deg for å gamble på et norske casino på nett, men det er fortsatt bedre å kjøpe en av de billigste bilene i verden først hvis du bestemmer deg for å gjøre det. Så uten videre, la oss komme inn på artikkelen.

HVA ER EN BILLIG BIL?

En billig bil er ganske enkelt en bil som er bygget av billige materialer, og mengden ingeniørarbeid som gikk inn i dette produktet er også på den billige siden. Men dette bør ikke bety at disse bilene er forferdelige på noen måte.

For eksempel gjør bilselskapene bilen billigere ved å eliminere de tradisjonelle elementene i en moderne bil. Det er ikke noe oppvarmet ratt eller automatisk justering av bakspeilene. 

LISTE OVER DEN BILLIGSTE BILEN

La oss nå komme i gang og begynne å diskutere den billigste biler i verden. I de følgende kapitlene skal vi dekke alle modellene som er der ute og kan betraktes som billige. Først starter vi fra de dyreste. Så spenne opp fordi det kommer til å bli en lang liste.

10. MITSUBISHI MIRAGE

Den første bilen vi skal dekke i vår billigste bil i verdenslisten er Mitsubishi Mirage. Mirage er det billigste tilbudet fra Mitsubishi for øyeblikket. 

Mitsubishi Mirage er en subcompact bil som kommer i to varianter. En hatchback og en sedan. Det er veldig lite og nesten klaustrofobisk, for å være ærlig. Men denne modellen selger ganske bra i det asiatiske markedet.

Når det gjelder sikkerhet, tilbyr Mirage gjennomsnittlig sikkerhet. Siden den er så liten, selv om den er utstyrt med alle sikkerhetsfunksjonene, vil den fortsatt ikke kunne levere sikkerhet som de større bilene som er der ute.

Dessverre kan ikke denne modellen kjøpes i Norge fra en offisiell leverandør. Men prisen for Mitsubishi Mirage 2022 hatchback i verden, starter på $ 14,645 (144309 NOK).

9. SMART FORTWO

Smart ForTwo er en annen bil som lager på vår billigste bil i verdenslisten. Denne lille bilen er en av de lengst produserte bilene i sin klasse siden 90-tallet og selger fortsatt sterkt over hele verden. Perfekt bil hvis du ikke vil bruke mye penger på et kjøretøy. I gjennomsnitt koster denne Smarten bare rundt $ 14,500 (142880 NOK). Noe som er en ganske god avtale, for å være ærlig.

Det som er bra med denne modellen er at du kan få en gassdrevet Smart, så vel som elektrisk drevet Smart. Og det er et to-seters alternativ som kommer med alt tilgjengelig inne. Godt alternativ hvis du vil gå for noe veldig godt utstyrt. Sikkerheten den tilbyr er også ganske bra for sin størrelse. Nå er en annen modell populær i Norge – Smart EQ ForTwo. Prisen på denne bilen starter fra 169 900 kroner, men det er en elbil.

8. HYUNDAI ACCENT

Hyundai Accent er en annen bil som gjorde det på vår billigste bil i verdenslisten. Denne bilen selges over hele verden. Selv om aksenten er ganske billig, leverer den ganske mye for det du betaler. Accent er utstyrt med en 1.6L motor som standard og er utstyrt med en CVT-overføring.

Sikkerheten til denne modellen er også ganske god og på nivå med de dyrere bilene der ute på markedet. Drivstofføkonomien er også utmerket. Totalt sett tilbyr Hyundai Accent en av de beste verdiene for pengene dine på markedet akkurat nå. Prisen på Hyundai Accent 2022 starter fra 149760 kroner.

7. TOYOTA YARIS

Når vi lager den billigste bilen i verdenslisten, kan vi ikke snakke om Toyota Yaris. Yaris er det rimeligste tilbudet fra Toyota for øyeblikket, og Yaris leverer definitivt ganske mye for det du betaler for.

Med Yaris får du en 1,5 L straight-4 motor som gir 106 hestekrefter. Denne motoren er parret med en 6-trinns manuell girkasse som garanterer at du får den beste mpg på motorveien.

Når det gjelder sikkerhet, skuffer yaris ikke i det hele tatt og leverer en god ytelse. Totalt sett er Yaris en utmerket bil som er verdt hver øre. Det er kanskje ikke den billigste bilen i verden, men det er en av de billigste og beste verdiene der ute. Prisingen i Norge starter på kr 298500.

6. KIA SOUL

Kia Soul er en annen god avtale for de som ønsker å få noe godt designet. Soul har en boxy form som perfekt beskriver sin karakter. Enten elsker du det eller hater det. Soul er en av bestselgerne når det gjelder det subcompact crossover-markedet.

Basemodellen er utstyrt med en 2.0L Straight-4 motor som produserer 147hp. Denne motoren er parret med en CVT-girkasse som er ganske bra og gjør for å få det beste ut av denne motoren.

Sikkerheten i Kia Soul er også ganske god, og får gode karakterer på de fleste IIHS-testene. Totalt sett er Kia Soul en utmerket verdi for pengene dine. I 2022 vil en ny elbilmodell, Kia e-Soul, være tilgjengelig på det norske markedet, med priser fra kr 289.900.

5. NISSAN VERSA

Når vi snakker om den billigste bilen i verden, kan vi ikke unngå å snakke om Nissan Versa. Nissan Versa er budsjettalternativet hvis du vil skaffe deg en Nissan. Det kommer i samme klasse som Hyundai Accent og Yaris som vi diskuterte ovenfor.

Versa er utstyrt med en 1.6 straight-4 motor som produserer 122hp, og dette vil være nok til å få deg til å føle deg komfortabel. Den er også utstyrt med en 5-trinns manuell girkasse. Hvis du vil få automatisk, må du betale litt mer. Sikkerheten er ganske god på Versa. Prisen starter på Kr 134 370.

4. CHEVROLET SPARK

En annen billigste bil i verden er Chevrolet Spark. Chevrolet Spark er en av bestselgerne i dette segmentet. Den ble introdusert for nesten 10 år siden og er fortsatt et av de beste alternativene der ute på markedet når det gjelder å være en av de billigste bilene i verden. Hvis du har et begrenset budsjett, er det en no-brainer å få Spark, for å være ærlig.

Basemodellen er utstyrt med en naturlig aspirert straight-4 motor som har 1,4 L i forskyvning. Den produserer en 98hp som for Chevy Spark er nok. Den er også utstyrt med en manuell girkasse med 5 gir.

Totalt sett er Chevrolet Spark en av de beste tilbudene der ute når det gjelder billige biler og stjeler mye salg fra konkurrenter i dette segmentet over hele verden. Prisen starter på 109 990 kroner.

3. DACIA LOGAN

Når det gjelder bunnpriser, er Dacia Logan en av de beste bilene der ute akkurat nå. Dacia er en rumensk bilprodusent som eies av Renault. Og bilene de bygger er helt spartanske og ekstremt grunnleggende.

Men når det gjelder priser, er de kongene i markedet. Hvis du trenger en arbeidshest, men i bilform, kan dette være avtalen for deg. Basemodellen kommer med en 1.0L bensinmotor som produserer 60 hk, som er ganske liten, for å være ærlig. Men du kan få en 1.6L motor i de dyrere modellene. Standardgirkassen er en 5-trinns manuell, men du kan også få Logan med en 5-trinns automatisk eller en CVT.

2. HYUNDAI I10

En annen bil på vår billigste bil i verdenslisten er Hyundai i10. Denne søte lille Hyundai er en av Hyundais bestselgere på de asiatiske og europeiske markedene.

i10 er utstyrt med en 1.0L straight-3 motor som produserer 66hp. i10 er parkoblet med en 5-trinns manuell eller en 5-trinns automatisert håndbok. Den veier bare 907 Kg noe som gjør den til en av de letteste bilene på listen vår.

Men det som er ille når det gjelder i10 er sikkerhetspoengene. Noe som ikke er spesielt bra, for å være ærlig. Den fikk bare 3 stjerner på Euro NCAP-testene.

Totalt sett er i10 en god bil, den er ganske populær i de asiatiske og europeiske markedene som vi nevnte. Likevel, hvis du er bekymret for sikkerheten, er dette ikke avtalen for deg. Prisen starter på 115 870 kroner.

1. TATA NANO

Tata Nano er sannsynligvis den billigste bilen som noen gang er produsert i vår historie. Den ble produsert frem til 2018. Denne bilen har i utgangspunktet de minste hjulene som noen gang er satt på et kjøretøy. Det er latterliggjort av mange på grunn av sin design og ser generelt.

Ideen med denne bilen var at Tata Motors ønsket å selge denne bilen til scootersjåførene. De håpet at dette produktet ville få dem til å bytte til et 4-hjuls kjøretøy. Og her skinte Nano.

Den var utstyrt med en 624cc straight-2 motor som produserte 38hp og kom utstyrt med en 4-trinns manuell girkasse.

Når det gjelder sikkerhet, lar vi deg bedømme det selv. Fordi det ikke er trygt på noen måte. Men generelt ville kanskje det bedre alternativet ha vært å gå etter en bruktbil enn en Nano.

KONKLUSJON

I denne artikkelen har vi dekket mye når det gjelder den billigste bilen i verden. Vi har lært hva som er en billig bil, med andre ord, hvilke egenskaper gjør en bil må betraktes som billig. Så ga vi våre tanker om hvorfor du bør få en billig bil for deg selv. Så listet vi opp vår liste over de billigste bilene i verden som du kan få akkurat nå. Vi håper sterkt at du likte det.