73188100
Røft Rôtisseri, Trondheim

Bestselgeren på Røft er Rôtisseri-grillet kylling med biffkjøtt og mye snasent tilbehør.

Det skal smake mye, ærlig og ekte. Og porsjonene skal være rause. Det er matfilosofien på Røft – den nye restauranten som holder til på toppen av trappa ved Trondheim Sentralstasjon.

På Røft er det rôtisseri-grillet kylling som gjelder. Det vil si at kyllingen grilles roterende på et spidd. Grillmetoden som har røtter tilbake til middelalderen gjør kyllingen mør og svært saftig.

– Det gir en helt egen smak. Kyllingen er marinert et døgn i forkant og blir jevnt og fin stekt. Og det er avgjørende at kyllingen er av topp kvalitet, fastslår innehaver Stig Riber, og kikker bort på de gyldne, kjøttfulle kyllingene som roterer på spiddet.

Fersk kylling fra Ytterøy

Riber sverger til fersk kylling fra Ytterøy – den frodige og grønne øya innerst i Trondheimsfjorden. Der får «maten» gå noen ekstra dager i fjøset, slik at de blir ekstra store og saftige. Hos den familieeide bedriften på Ytterøy har kyllingene god plass, og det er kort vei til slakteriet.

KLIKK HER OG BESTILL BORD

– En kvalitetsleverandør som vi samarbeider svært godt med og som var tidlig ute med å satse på kvalitet i alle ledd av prosessen, sier han.

Hemmeligheten bak rôtisseri-metoden er at kjøttet godgjør seg i sine egen kjøttsaft. Og i kombinasjon med husets hjemmelagde barbeque-saus defineres selve signatursmaken til kjøkkensjefen på Røft. Kyllingen møter du på i flere av rettene – for eksempel i kyllingsalaten, i «pulled chicken roll» eller i «pulled chicken BBQ sandwich.

Smaksbombe

Hovedretten som selger desidert best er  «Røft mixed grill», som kan beskrives som en oppdatert variant av «biffsnadder».

Her får du en solid smaksbombe på fatet. Retten består av revet kylling, biffkjøtt, hjemmelaget BBQ-saus, bearnaise, whiteslaw, salat, syltet rødløk, sopp og countryfries eller amandinepoteter. En solid hovedrett med andre ord.

– Dette er smaker som matcher godt. En skikkelig god middag med mye smak, sier Riber.

Utsikt over byen

– Nå vil vi at flere skal komme hit og oppdage hvor bra det er blitt på Røft. Vi ønsker å skape en folkelig møteplass. Hos oss slipper du å vente på maten i evigheter. På Røft skal det være enkelt å få seg et skikkelig godt måltid. Miljøet skal være røft, rått og ekte og vi holder bare på med ordentlige råvarer. Menyen er bred, så du kan være sikker på at alle finner noe de liker hvis du legger søndagens familiemiddag hos oss. Og softisen er byens beste. Gratis til ungene hver søndag. Lekerom har vi også, smiler Riber.

KLIKK HER OG BESTILL BORD

Miljøet skal være litt rocka. Slagordet «Røft, rått og ekte»  gjenspeiles også i musikken – det går i klassisk rock`n roll via 11 Marshall – høytalere spredt rundt i lokalene.

– Hos oss skal du lett kunne slippe ned skuldrene og kose deg, sier Riber.

Det mest slående når du kommer inn i lokalene er den luftige utsikten – her har du utsyn over Møllenberg, Midtbyen, Nidelva og Fosenkaia.

– Lokalene er noe helt for seg selv. Her har du utsikt fra alle bord, og lyset kommer inn fra alle kanter. Du ser byen fra en ny vinkel. Jeg ser jo hver dag at folk trives her. Så liker jeg at det kommer alle slags typer folk: Studenter, familier og pensjonister, sier daglig leder for Røft, Christine Raaken Bykvist som har vært med på laget siden oppstarten.

Lett å lade laptopen

En annen liten men praktisk detalj, er at de aller fleste bordene er utstyrt med lett tilgjengelig strømuttak for lading av laptop og mobil.

– Det synes jeg er mangelvare på mange spisesteder i byen, så det ville vi ha på plass. Det skal være enkelt å sitte her å jobbe med laptopen, eller få ladet mobilen, sier Riber som gleder seg til å få ta del i den rivende utvilklingen som er full gang rett utenfor døra med nytt stasjonsbygg og Powerhouse på Brattøra:

– Området blir en helt ny bydel og tyngdepunktet i byen vil forskyves. Det gleder vi oss til å være en del av, sier Riber, som samtidig avslører at de jobber med å etablere en Røft-restaurant til i Trondheim:

– Det er for tidlig å si så mye, men mottakelsen vi fått så langt gjør at vi jobber med den saken ja, sier han med et glis.

PS. Gratis softis til barna når de bestiller barnemeny. Gjelder alle dager. 

Del oss gjerne på sosiale medier

Ta kontakt med oss:

Røft Rôtisseri
Røft Rôtisseri, Trondheim
Telefon: 73188100

Nettside
E-post
Sosiale medier: Facebook - Instagram