918 57 580
Olav Tryggvasons Gate 33, Trondheim

Kunstgalleri i Trondheim hjelper fattige og foreldreløse barn over hele verden

Kunstens verden er fantastisk – ofte tenker jeg at jeg har verdens beste jobb, skriver kunstner og eier av Modern Art Gallery i dette innlegget.

Å være omgitt av kunst gir utrolig mye inspirasjon og glede, og de hyggelige tilbakemeldingene fra våre kunder varmer i hjertet.

– Vi besøker galleriet hver gang vi er i Trondheim – dere har så mye flott kunst! Et slikt galleri har vi ikke i Oslo engang. Dette er utsagn fra besøkende nesten hver uke.

Modern Art Gallery er Midt-Norges største visningssted og formidler av norsk samtidskunst. Vi formidler kunst fra en rekke av Norges mest anerkjente kunstnere, og har til enhver tid utstilling med mer enn 30 kunstnere. Med et galleri på 350 m2 i hjertet av Trondheim har vi mulighet til å vise et bredt utvalg. Her finner man noe for enhver smak.

Besøk Modern Art Gallery sine nettsider

Vår visjon er å vise utstillinger av høy kvalitet og god variasjon, samt være en god formidler for våre fantastiske kunstnere. Vi har stort fokus på kvalitet, både når det gjelder motiv, kunstnerisk uttrykk, samt håndverksmessig utførelse. Jeg liker bilder med budskap. De kan gjerne formidle følelser som kjærlighet, omsorg og glede, like gjerne som tema rundt musikk og dans. Eller vakre naturskildringer, like gjerne som abstrakte uttrykk for tanker og følelser. Musikk, kunst, litteratur og kultur er noe som beriker livet til de fleste. Å være omgitt av kunst på arbeidsplassen øker trivselen til de ansatte, noe som bidrar til mindre fravær.

Besøk oss på Facebook

Vi opplever at interessen for kunst er stor!! Facebook er blant våre viktigste visningssteder. I tillegg til galleriet er vårt nettgalleri et viktig visningssted. Hver kunstner har sin side, hvor de viser bildene sine med størrelse, pris og annen informasjon. Gjennom markedsføring i sosiale medier når vi ut til mange, og vi får daglig bestillinger fra kunder over hele landet. Galleriet vårt har også blitt oppdaget internasjonalt, og vi har fått bestillinger fra England, Tyskland, Nederland, USA, Canada, Australia og Sverige. Galleriet er også på Instagram, som er et naturlig visningssted for kunst.

Drevet galleri i 33 år

Modern Art Gallery regnes også som en kultur-institusjon. Mange tar turen innom galleriet for å finne roen og se på kunst, eller få inspirasjon til utsmykning av hjemmet eller arbeidsplassen. Eller kanskje de er ute etter en spesiell gave? Kunst er en gave av varig verdi som gir glede i mange år. Våre gavekort på kunst er en kjærkommen gave – da kan man velge akkurat det kunstverket man ønsker seg.

Jeg har drevet galleriet i 33 år, i tillegg har jeg jobbet som kunstner i over 20 år med fast utstilling i galleriet. Jeg jobber med forskjellige teknikker innen maleri, akvarell, grafikk og foto, og bildene mine selger veldig bra. Jeg har også utstilling på Royal Garden, Radisson Blu og i Bistroen på Fagn.

Engasjement for fattige og foreldreløse barn

Den gode responsen på bildene mine har bidratt til et stort engasjement for fattige og foreldreløse barn rundt om i verden. I 2004 startet jeg stiftelsen Children of the Future, og vi har hatt fadderbarn i Thailand, India, Nepal, Philippinene, Laos, Indonesia, Brasil, Paraguay, Chile, Peru og Nicaragua. Vi har også støttet et barnehjem i India, Streetligight på Filippinene, og gjenoppbygging av en skole etter jordskjelvet i Nepal. Fjorårets kunstkalender bidro til skolemateriell, fotballer, klær og tepper til fattige barn i to landsbyer i Laos. Jeg har nå laget ny kalender for 2020, til inntekt for fattige og foreldreløse barn i Laos og India. Det føles meningsfylt å bidra til en bedre verden for barn som lever i ekstrem fattigdom.

Laos er blant verdens fattigste land. De ble teppebombet under Vietnam-krigen, og fortsatt ligger millioner av udetonerte bomber i bakken. Vi besøkte Laos i fjor, og fikk se fattigdommen i landsbyene utenfor Luang Prabang. Her bor de i bambushytter med jordgulv, og de eier ingenting. Jeg bestemte meg for å bidra med skolemateriell til barn i to landsbyer. Skole og utdanning er viktig for at barna skal få en framtid i sitt eget land. Da slipper de å dra på flukt fra fattigdom og nød. Fattigdom er en av årsakene til at over 68 millioner mennesker er på flukt i verden.

I tillegg til musikk, kunst og kultur har jeg altid vært glad i å reise. Jeg har reist over store deler av verden, og møtt mennesker og kulturer i alle verdensdeler. Som Rarotonga, Cook Island, Fiji, Myanmar, Cambodsja, Vietnam, India, Honduras, Costa Rica, øyene i Caribien osv. Møte med andre kulturer og religioner gjør at man får en bedre forståelse for verden vi lever i. Jeg har forøvrig besøkt fadderbarn i India, Thailand, Indonesia, Filippinene, Laos, Brasil og Nicaragua, og møtt mange mennesker som lever i ekstrem fattigdom. Vi lever i en global verden, men det er trist at verdens goder er så skjevt fordelt.

Stikkord: Åse Juul, Midtbyen og Moderne kunst

Kategorier:

Del oss gjerne på sosiale medier

Ta kontakt med oss:

Modern Art Gallery
Olav Tryggvasons Gate 33, Trondheim
Telefon: 918 57 580

Nettside
Sosiale medier: Facebook