Snart tjue år har gått siden Credo introduserte fine dining i Trondheim.

Nå har Jonas Nåvik og teamet hans tatt over lokalene i Credoveita og startet sitt eget sted.

Med restauranten Fagn håper de å bli et nytt og litt annerledes tilskudd på restauranthimmelen i Trondheim.

Michelin-erfaring

Den tidligere Credo-lærlingen sikter mot stjernene.

–Hvis jeg først skulle satse på dette, måtte jeg gjøre det ordentlig! forteller han over et glass hjemmelaget brus i 2.etasje på det som inntil i sommer var Jossa Mat og Drikke.

Jonas Nåvik, som for tiden er på Det norske kokke-landslaget, har lang fartstid som kokk og har jobbet ved flere anerkjente Michelin-restauranter i Chicago og Stockholm.

Et nytt stjernelag av kokker, servitører og lærlinger har overtatt de gamle lokalene til Restaurant Credo og startet Fagn. Til sammen er de 15 personer på hele det nye restauranthuset i Credoveita 4. Her representert ved sju av dem. Fra venstre: Juie Skagfjord, Karoline Børstad, Victoria Kilaas, Bendik Størdal, Kim Remi Moen, Jonas Nåvik og Christer Sandø.

Han har også vært på Engø gård, og det var her han ble kjent med to av sine nye medspillere.

Både kjøkkensjef Kim Remy Moen og restaurantsjef Stian Buøy Olsen kommer fra den anerkjente restauranten på Tjøme i Vestfold.

Nå har de dannet et nytt og dedikert team og sammen sikter de mot toppen.

– Her skal vi skape de gode matopplevelsene, og gi et tilbud som ikke finnes andre steder, forteller Nåvik.

De siste par årene har han gjort seg kjent som grunnlegger av Homedining og Melt. Men fra og med denne høsten er det Fagn som kommer til å ta det meste av tiden hans framover.

–Det er lange dager ja, og det er en kabal som skal gå opp, men heldigvis har jeg god støtte hjemmefra, forteller en ærlig og åpen restaurantgründer som nå er i sin spede start på et nytt restauranteventyr.

Ikke nok med at han denne uka både har hatt skolestart for datteren sin, og nylig har åpnet dørene til Fagn, han er også opptatt med en av landslagssamlingene i oppstarten til neste års kokke-VM.

To restauranter, ett hus

Fagn kommer fra norrønt og passer ifølge Nåvik veldig godt til den matfilosofien de jobber etter.

–Gode råvarer, høy kvalitet, lage det vi selv har lyst på, til en rimelig pris. Og flinke folk, selvfølgelig! Dessuten ville jeg ha et navn som kunne reflektere det vi skal drive med til daglig, sier han.

Fagn betyr glede, og å ta vare på, og ifølge Nåvik er det nettopp det de ønsker; å fagne om gjestene sine med stor interesse, service og engasjement.

–Det går en rød tråd fra det vi driver med nede, opp trappa til kjøkkenet oppe og videre inn i baren innerst, sier Nåvik.

Nede er det en større satsing på fine dining, og her kan du velge mellom to insprasjonsmenyer som de liker å kalle det; enten en femretter eller en 20-retter.

Restaurantsjef Stian Buøy Olsen kommer opp fra første for å slå av en prat.

–Vi er en bunt med sterke fagfolk med kjærlighet for det vi driver med og som lenge har hatt en drøm om å få vise hva vi virkelig er gode for, forteller han.

Image with visual paralax effect

Restaurantsjef Stian Buøy Olsen har erfaring fra flere restauranter, både i Trondheim og andre steder. Blant annet har han jobbet på anerkjente Engø Gård, og det var her han traff Fagn-gründer Jonas Nåvik. Nå har de dannet et helt nytt team med sin egen unike matfilosofi. – Vi skal skape store øyeblikk for trønderne og gi noe helt nytt og unikt i Trondheim, forteller han.

Olsen tar oss med ned i det aller helligste, den nye vinkjelleren på huset.

–Vin er en viktig del av det vi driver med her, sier Stian.

Han gjør seg klar for fotografering, godt hjulpet av Nåvik som lyssetter det mørke rommet med sin egen mobiltelefon.

Det er mye ære og yrkesstolthet blant de som er med på det nye laget.

Image with visual paralax effect

Foto: Fagn

Ikke bare er de opptatt av at alt skal se bra ut og smake magisk.

Fokus på vin, det har de også.

–Stian er vår vinmann, han er et eget kartotek! sier Nåvik og gliser stolt til sin tidligere kollega på Engø Gård.

Glede til mat og folk

Nåvik går fra stasjon til stasjon og prater rolig og behersket med alle. Han smiler. Travel åpningsperiode, og lange arbeidsdager til tross. Han har tro på at de sammen skal nå langt.

– Det som er det fine med det teamet her er at alle er veldig sultne! sier han.

Kjøkkensjef Kim kommer til bordet der vi sitter og bryter høflig inn i samtalen.

– Jonas er utrolig kreativ! Du får ikke slik mat noe annet sted i Trondheim, sier han før han forsvinner tilbake til kjøkkenet i første.

Om et par timer er de klare for kveldens 34 middagsgjester og ingenting skal overlates til tilfeldighetene.

Image with visual paralax effect

Barsjef Magnus Thorseth gleder seg til å ta imot nye gjester i den nye cocktailbaren innerst i andre etasje.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre