– Trondheim tar gull under kokke-VM

Nyheter: Masterchef-dommer Kjartan Skjelde tror Cristopher William Davidsen og hans assistent Håvard Christian Werkland tar gull i Bocuse d'Or som pågår akkurat nå. Til daglig jobber de to kokkene i Trondheim, henholdsvis på Søstrene Karlsen og Scandic Nidelven.

Norge gjør det vanligvis svært godt i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse og har den regjerende Bocuse d’Or – vinneren i Ørjan Johannesen. Opp gjennom årene har norske kokker sikret seg hele sju gull, tre sølv og to bronse.

Kjartan Skjelde, for mange kjent som en av dommerne i Masterchef, har ståltro på at de Davidsen og Werkland klinker til og sørger for at Norge vinner to ganger på rad:

– Utviklingen har vært formidabel, rettene har blitt utrolig bra. Christopher har den egenskapen at han klarer å finne en utrolig bra balanse mellom det salte, det friske og naturlig sødme, samtidig som alle ingrediensene får lov til å smake som det de er. Det er en vanskelig oppgave å kombinere hummer og kylling, men han har komponert to flotte retter, som både ser fantastiske ut og smaker veldig godt. Jeg tror han vinner, sier han til Stavanger Aftenblad.

Annonsørinnhold

Siste uke for byens beste tacodeal: – For oss er taco kjærlighet, kultur, tradisjon og lykke

Taco-restaurantene kommer og går i Trondheim. Men taco kan være så mye snodig. Er du klar for en autentisk taco-opplevelse bør du finne veien til Restaurant Frida i Fjordgata.

Lei elsykkel i Trondheim

Våren er rett rundt hjørnet! Lei deg en elsykkel og dra på urban safari. Trondheim24 har to gode elsykler du kan leie.

Kjøpe bitcoin? Her er stegene som kreves

For nybegynnere kan det være utfordrende å investere i bitcoin for første gang. Markedet flommer over av ulike salgskanaler, inkludert kryptobørser og forhandlere som tilbyr verdipapirer knyttet til kryptovalutaen.

Kylling og hummer

De to kokkene kjemper mot 23 team fra like mange land i hele verden, og konkurransen går over to dager.

Hver kokk har fem timer og 35 min på å tilberede og presentere én kjøttrett og én fiskerett for et internasjonalt dommerpanel av stjernekokker.

Hovedretten består av saltbakt kyllinglår og kyllingbryst med hummermousseline og villsopp. Posjert hummerhale «a la Norvegienne à lad estragon og fennikelfrø,  sprø trøffel med grønne erter og pepperrot , vinterepler fra Vestlandet med syltet løk, sprøstekt terte, sprøstekt kyllingskinn, hummerklør og sjøsalat, sesongens grønnsaker i smørsaus og kyllingsjy og hummersaus.

Davidsen og teamet presenterer retten slik, i infomateriellet som presenterer retten:

– Den norske kysten og havet er en skattekiste. Vi kombinerer hummer med den delikate smaken til kyllingen, med lagvise delikate smaker og teksturer av kylling og hummerkjøtt. Hvert lag har sin egen smak som bringer smaken av det naturlige bords.

Forretten som kommer på bordet til verdens mest kresne ganer er jordskokk fra Hommersåk og sprøstekt kjerne av purreløk, en vinterhage med røkt jordskokk og hardangereple, grønnsaker fra markedet, emulsjon av purreløk og jordskokksaus, sprø kjerne av vårløk med tørkede grønnsaker og friske spirer.

Slik kommenterer de forretten:

– Et kaldt klima betyr også sakte naturlig vekst som gir oss planter og grønnsaker med rene og klare smaker. Spektakulær natur og iskalde vintre er typisk norsk, og det typisk norske skapes i dette røffe og ville klimaet, skriver de.

PS. Konkurransen avgjøres onsdag. 

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!