Reitan satser på egne bryggerier: – Kan ødelegge markedet for hardtarbeidende idealister

Nyheter: Rema kastet ut lokale bryggerier som Austmann og To Tårn. Nå blir de eier i fem bryggerier for å satse på eget øl.

Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevare-foreningen, er svært skeptisk til Remas bryggerisatsing og mener den vil ødelegge for håndverksbryggeriene:

–Vi har liten sans for at kjedene skal eie større og større deler av verdikjeden. De går nå inn på et marked bygd opp av hardt arbeidende idealister, som har skapt et marked som Rema ikke greier å skape på egen hånd. Markedet er begrenset, og de store kjedene ser at håndverksøl blir mer og mer populært, og tenker at dette skal vi ta en del av. Vi er bekymret for at de med store økonomiske muskler skal skvise ut småbryggeriene som har skapt dette markedet, sier Nome til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR)

Bakgrunnen er som følger: Rema 1000 lanserte før jul sin nye nasjonale leverandørstrategi, som går ut på å knytte til leverandører de kaller bestevenner.

LES MER: Rema kaster ut Trondheims ølstolthet fra hyllene

Giganten Carlsberg, som eier E.C. Dahls og Ringnes ble «bestekompis» Det innebærer at øl fra Mack og Hansa Borg ikke lenger selges av Rema 1000 nasjonalt, kun lokalt.

Av de som ikke ble tatt inn i varmen er Trondheims-bryggeriene Austmann og To Tårn, som ble kastet ut av butikkene for noen uker siden.

I dag ble det kjent at Rema blir medeier i fem nye bryggerier. Et av dem skal produsere håndtverksøl og ligge i Trondheim:

Nome tror Rema 1000s satsing som medeier i håndverksbryggerier kan gi dårligere utvalg for kundene:

–Vi tror det vil bety et mer ensidig utvalg. Dette markedet er kjennetegnet av kreativitet og innovasjonsvilje. Det er klart at når Rema går inn, så vil de tenke mer mainstream øl og volum. De vil kunne utfordre de andre på pris, sier Nome til Adresseavisen.

Les mer etter annonsene:

Siste uke for byens beste tacodeal: – For oss er taco kjærlighet, kultur, tradisjon og lykke

Taco-restaurantene kommer og går i Trondheim. Men taco kan være så mye snodig. Er du klar for en autentisk taco-opplevelse bør du finne veien til Restaurant Frida i Fjordgata.

Lei elsykkel i Trondheim

Våren er rett rundt hjørnet! Lei deg en elsykkel og dra på urban safari. Trondheim24 har to gode elsykler du kan leie.

Hos Patentstyret har Norske Bryggerier blant annet registrert varemerket Aktiebryggeriet i Trondheim, Aktiebryggeriet i Kristiansand, Aktiebryggeriet i Bodø og Aktiebryggeriet i Nordland.

Aktiebryggeriet har historiske røtter i Trondheim. Aktiebryggeriet i Trondhjem ble etablert i 1899, og ble i 1966 fusjonert med E.C. Dahls bryggeri.

–Våre kunder ønsker seg større utvalg og interessen for øl fra mikrobryggeri er økende. Et godt eksempel på det er Sagene Bryggeri, som gjør det svært godt i Oslo. Vårt mål er å inngå avtaler med gode lokale leverandører som vil gi våre kunder et spennende utvalg innenfor øl. Vi vil satse på 19 selvstendige mikrobryggeri, i tillegg til egne mikrobryggeri som vi vil eie sammen med lokale aktører, skriver kommunikasjonsdirektør Mette Fossum i Rema 1000 i en e-post til Adresseavisen.