–Lorde er på god vei til å bli den nye popdronninga. Det er bare å glede seg til å se henne i Dødens Dal 19. oktober, sier UKE-sjef Martin Næss.

Allerede som 17-åring klatret Lorde øverst på Billboard Hot 100 med debutsingelen «Royals», som hun også har fått to Grammy-priser for.

Ikke gå glipp av Bryggerekka Bruktmarked! Opplev ekte markedsstemning i historiske omgivelser blandet med lukta av...

Posted by trondheim24.no on Sunday, 25 June 2017

Sammenlignes med Adele

20-åringen fra New Zealand har kun utgitt et album, og den kritikerroste debuten solgte over én million eksemplarer på fem måneder, en bragd ingen har oppnådd etter Adele i 2008.

Nå i juni slipper hun sitt andre studioalbum «Melodrama», og allerede har singlene «Green Light» og «Perfect Places» fått strålende mottakelse.

– Dette er kun noen  få måneder før hun besøker Trondheim, UKA-17 og Dødens dal, så vi er er ekstra stolte over denne bookingen, forteller presseansvarlig i UKA-17, Rebecca Amalie Skogø.

Låtskriver og tekstforfatteren bak kunstnernavnet Lorde heter egentlig Ella Yelich-O’Connor og har truffet en hel generasjon med over 12 millioner månedlige avspillinger på Spotify, og over en milliard visninger på YouTube.

UKE-sjef Martin Næss kaller det et «stort» og “rojalt” besøk, og er stolte av at Lorde holder en av sine første konserter på norsk jord i Trondheim.

–UKA skal være en festival der de største og mest aktuelle artistene spiller, og få artister i verden passer bedre til den beskrivelsen enn Lorde, det blir stort å få henne hit til 100-årsjubiellet for UKA, – Oh, Lorde! sier Næss.

Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum gjenskaper gamle Trondheim og fyller husene med liv, røre og ekte mennesker. (annonsørinnhold)

Posted by trondheim24.no on Sunday, 11 June 2017

To unge stjerner på samme scene

Amerikanske Khalid vil være oppvarmingsband før konserten med Lorde.

19-åringen har høstet lovord fra flere hold med sin sårbarhet, gamle sjel og musikalske framtoning i en blanding av RnB og soul.

Konsertsjef for UKA-17, Herman Biørn Amundsen, karakteriserer Khalid som en artist vi kommer til å høre mye fra i årene som kommer.

Lorde spiller i Dødens Dal under UKA-17 til høsten. UKE-sjef Martin Næss er stolt over å ha fått den nye popdronninga på konsertplakaten i oktober. Dette er hennes første Norgesbesøk.

Han tror det unge stjerneskuddet vil ta Trondheim med storm.

–Billboard, Rolling Stone, Yahoo og Complex har alle Khalid på listen over artister å følge med på i 2017, så vi er så klart veldig stolte av å presentere Khalid som support på konserten i Dødens Dal, sier Amundsen.

Debutalbumet American Teen havnet rett på en 9.plass på Billboard 200, hvor hiten Location har i underkant av 200 millioner avspillinger på Spotify.

Låten har av Billboard blitt trukket fram som nummer åtte av de 50 beste sangene så langt i 2017, melder UKA-17.

Billettene legges ut for salg 16. juni klokka 10.

Lagre