Trondheims fremste baristaer dominerte under norgesmesterskapet i kaffekunst, som arrangeres i regi av Specialty Coffee Association Norway.

Mesterskapet var ett av høydepunktene under SMAK-messen på Lillestrøm, som har pågått siden tirsdag.

Det ble konkurrert i fem kategorier eller klasser: Classic Barista, Brewers Cup, Latte Art, Cup Tasting og Coffe in Good Spirits

Preben Oosterhof fra Dromedar vant førstepris i klassen Coffe in Good Spirits.

Konkurransen besto av to irish coffee og to kreative drikker.

–Dette er en kaffekonkurranse hvor smakene i kaffen man bruker skal være fremtredende i drikkene, og man velger alkohol som bygger opp rundt disse smakene, forteller Preben.

Preben Oosterhof fra Dromedar vant førsteprisen i klassen for Coffee of Good Spirits under årets NM i kaffekunst.

Han er meget glad og fornøyd med innsatsen til sin egen gründerbedrift.

Hans kollega Sarah Moohamed vant førstepris i klassen Latte Art.

Her handlet det om å helle steamet melk i en espresso og lage et mønster eller design, og alle deltakerne måtte lage seks drikker.

Moohamed var den som utviste størst kreativitet og kjennskap til baristakunst, ifølge dommerne.

I tillegg tok Mani Baadstø fra Dromedarbakeriet med seg prisen for årets unge konditor.

–Dette betyr mye for oss. Både internt og eksternt. Vi bruker mye tid på å øve sammen mot disse konkurransene, og det fører til at vi hele tiden har fokus på utvikling av fag og kvalitet, sier han til trondheim24 nå ikveld.

Dromedars innsats betyr at Preben og Sarah nå skal representere Norge i VM i Budapest i juni.

Også Adrian Berg fra Jacobsen & Svart og Tore Øverleir fra Sellanraa utmerket seg i NM i kaffekunst.

Vi har mye flinke folk i mat- og serveringsbransjen i Trondheim, så det er kult at vi kan hevde oss i så mye forskjellg, sier Adrian Berg til trondheim24 nå i kveld.

Image with visual paralax effect

Adrian Berg fra Jacobsen & Svart og Tore Øverleir fra Sellanraa deltok begge i finaleheatet i NM i kaffekunst idag. De melder om veldig god stemning på hele arrangementet og et bra samhold mellom Trondheims-delegatene.

Øverleir tok andreplassen og Berg tok tredjeplassen i klassen for Classic Barista.

Jeg personlig og Jacobsen & Svart er veldig fornøyd med 3. plass i klassisk baristakunst.

–Det er en konkurranse som tester alle sider av det å være barista, fra tekniske ferdigheter til kundeservice, ryddighet og effektivite, sier Berg.

–Det krever mye arbeid og investert tid, så det å være på topp 3 i Norge er fantastisk, sier Berg.

I tillegg tok Øverleir tredjeplassen i kategorien Brewers Cup.

–Det er mange flinke folk i mat- og serveringsbransjen i Trondheim, så det er kult at vi kan hevde oss i så mye forskjellig, sier Adrian Berg fra Jacobsen & Svart.

Trondheim24 gratulerer!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre