– Ny hall på Øya er en stor seier for breddeidretten

Debatt: Etter en mange måneders lang pr-kampanje fra Ingrid Skjøtskift (H) og Tone Sofie Aglen, politisk redaktør i Adresseavisen, begynner ekstraomgangene i sagaen om ny hall på Nidarø endelig å gå mot slutten, skriver Mats Ramo, leder for Trondheim FrP.

Det blir ny hall, og det ansvarlige blokkoverskridende flertallet som står bak den foreslåtte hallen kan inkassere en seier.

Ikke en seier for seg selv, men for de mange tusen som skal drive med breddeidrett i Trondheim, og for de mange tusen som ser frem til to håndball-EM, håndball-VM og landskamper.

Mats Ramo, leder for Trondheim FrP.

Det har lyktes motstanderne av hallprosjektet på Nidarø å fremstille hallprosjektet som et eliteprosjekt som kun dreier seg om noen få EM-kamper, det har også blitt hevdet fra Høyres gruppeleder sin side at halltilhengerne har svingt partipisken for å få gjennomslag for at man skal tvinge gjennom en hall ingen vil ha.

I e-hallen på Nidarø alene går det i en gjennomsnittlig håndballsesong ca 1400 breddekamper. Dette kommer i tillegg til de andre hallflatene.

Håndball, basket, futsal og landhockey har hatt stor nytte av hallflatene, det samme har store messer som har bragt enorme inntekter til messe- og reiselivsbyen Trondheim.

Få alternativer

Alternative lokaliseringer er det få av. De fleste er på privat jord og fordrer investeringer av en størrelse som vil sette andre store idrettsprosjekter på vent i mange år.

Alternativet med byhall for ishockey som har figurert i media de siste ukene er fullstendig utilgjengelig for de mange tusen som driver med breddeidrett.

Tanken på å bygge et anlegg der man bruker to dager på å fryse ned, og smelte is som en arena både for håndball og ishockey vil føre til at man har en tom hall 4 av 7 ukedager dersom både Byåsen og Nidaros skal spille kamper samme dag.

Det at Høyre i tillegg nekter å svare på hva de vil med Nidarø fører til at man ikke bare risikerer å miste en fremtidig idrettshall, man risikerer også å tape enorme summer som må dekkes inn med kutt i skole, eldreomsorg og andre deler av kjernevirksomheten.

Ved å bygge ut på Nidarø får man et flott bygg som skal huse aktiviteter både for topp og bredde i mange tiår fremover.

De som er mot hallutbygging står på feil side av historien, og det kommer de til å innse den dagen de reiser med sine barn inn for å ta del i et av de mange tusen idrettseventyr som kommer til å utspille seg på Øya de neste tiårene.